Hamburger cu carne de miel în lipie grecească (pita)

Hamburgerii sunt delicioşi în combinaţie cu salată verde, roşii şi mult ketchup, înveliţi într-o pitta din făină integrală mai degrabă decât cu chifle albe, refinate. Pot fi consumaţi şi cu salatp, fasole booabe şi cartofi dulci copţi.
  • Publicat:
Hamburger cu carne de miel în lipie grecească (pita)

Reţeta foloseşte carne de miel, cea mai puţin susceptibilă să producă alergii şi care este o bună sursă de proteine şi minerale pentru activarea creierului.

Ceapa utilizată devine invizibilă prin gătire, deci mofturoşii nu o vor observa, dar produce substanţe antiinflamatoare utile în tratarea astmului, eczemelor şi a altor boli inflamatorii.

Hamburgerii sunt delicioşi în combinaţie cu salată verde, roşii şi mult ketchup, înveliţi într-o pita din făină integrală mai degrabă decât cu chifle albe, refinate. Pot fi consumaţi şi cu salată, fasole boabe şi cartofi dulci copţi.

Ingrediente pentru 6-8 hamburgeri

500 g carne tocată de miel

o ceapă roşie mică, tocată mărunt

jumătate de linguriţă de chimen

jumătate de linguriţă de coriandru măcinat

o linguriţă de sare de mare

mult piper negru proaspăt măcinat

2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

puţin ulei de cocos sau de măsline, pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecaţi toate ingredientele. Faceţi 6-8 bile din compoziţie şi turtiţi-le ca să capete formă de hamburgeri. Frigeţi-i pe grătar sau prăjiţi-i în puţin ulei de măsline sau de cocos, timp de 15-20 de minute, întorcându-i după jumătate din timp, până când ambele părţi prind culoare şi hamburgerii sunt gata în interior.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”