Pâine de casă

Ingrediente: 1 kg făină integrală, 200 g făină albă ecologică, drojdie, sare de mare, apă
  • Publicat:
Pâine de casă

Ingrediente: 1 kg făină integrală, 200 g făină albă ecologică, drojdie, sare de mare, apă

Mod de preparare: În primul rând, vorbim despre cel mai simplu produs de patiserie, dar şi cel mai sănătos. În al doilea rând, pâinea albă nu are nici o legătură cu pâinea adevărată, utilă organismului uman.

Aşadar, pâinea veritabilă se face într-un bol în care puneţi jumătate din cantitatea de făină integrală şi toată făina albă. În mijloc, faceţi un spaţiu în care dizolvaţi sarea în puţină apă călduţă.

După un timp, puneţi bucăţelele de drojdie pe care le dizolvaţi în apă. Amestecaţi cu puţină făină şi lăsaţi la crescut într-un loc călduros. După ce aluatul a crescut, turnaţi încet apă călduţă în timp ce amestecaţi făina rămasă.

Aluatul obţinut se frământă cu putere până nu se mai lipeşte de mâini. Se lasă din nou la crescut. Apoi se pune în cuptorul preîncălzit. Pâinea se coace în aproximativ 45 de minute. O felie dintr-o astfel de pâine vă satură aproape instantaneu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Fettuccine de primăvară cu busuioc
Fettuccine de primăvară cu busuioc
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: