Paste integrale cu sos de rosii si capsune – reteta de Anca Lungu

Capsunele sunt bogate in vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic si pantotenic, proteine, saruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine si zaharuri.
  • Publicat:
Paste integrale cu sos de rosii si capsune - reteta de Anca Lungu

Capsunele sunt bogate in vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, elagic si pantotenic, proteine, saruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, proteine si zaharuri.

8 căpşune de mărime medie asigură 140% din necesarul de vitamina C zilnic recomandat şi 20% din acidul folic recomandat femeilor gravide. 

Căpşunele contin un nivel foarte crescut de nitrati, care îmbunatatesc circulatia sângelui si a oxigenului prin muschi. Astfel, acestea pot fi consumate înaintea antrenamentelor pentru o mai buna anduranta si pentru o ardere accelerata a caloriilor.

Ingrediente (2 portii):
250 g paste integrale uscate
3 linguri de ulei de masline extravirgin
200 de capsune proaspete
1 lingurita de otet balsamic
100 g de piure de rosii
Cateva fire de busuioc proaspat
Sare de mare
Piper negru proaspat rasnit

Mod de preparare:
1. Se fierb pastele in apa cu sare de mare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Acestea trebuie verificate astfel incat sa fie al dente.
2. Se curata si se taie in doua capsunele.
3. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare si se rumeneste jumatate din fructe la o temperatura medie. Se gatesc pana cand isi vor lasa sucul in tigaie.
4. Se adauga otetul balsamic si se reduce sosul pana la jumatate.
5. Se adauga piureul de rosii, restul de capsune si putin din apa in care au fiert pastele.
6. Se fierbe totul pana cand se obtine un sos consistent si lipicios.
7. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga pastele fierte si se garnisesc cu putin ulei de masline si frunze proaspete de busuioc.

Pentru a descoperi idei, retete si ingrediente care iti vor deschide un nou orizont al gustului, urmareste lunar Ingredientul Secret de la Electrolux.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”