Ciuperci umplute cu spanac

O reţetă delicioasă care poate fi consumată şi în post!
  • Publicat:
Ciuperci umplute cu spanac

Ingrediente:

Pentru 8 porţii.

  • 1 pachet (250 g) spanac congelat, mărunţit
  • 1/8 linguriţă sare
  • 8 ciuperci mari
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • opţional 2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Puneţi o cană de apă într-o cratiţă mijlocie şi lăsaţi-o să fiarbă. Aăugaţi spanacul şi sarea. Acoperiţi şi fierbeţi conform instrucţiunilor de pe pachet. Spălaţi ciupercile. Tăiaţi şi tocaţi cozile, îndepărtând capetele.

Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugaţi cozile de ciuperci tocate. Căliţi-le până când devin aurii (circa 3 minute), iar la final puteţi adăuga şi usturoiul mărunţit bine. Scoateţi-le din tigaie.

Adăugaţi pălăriile ciupercilor şi căliţi-le timp de 4-5 minute. Apoi aşezaţi-le pe un platou rezistent la caldură.

Scurgeţi spanacul şi amestecaţi-l cu cozile de ciuperci călite.

Umpleţi ciupercile cu acest amestec şi le puteţi consuma imediat sau le puteţi ţine la cuptor, la foc mic, până la servire.

Variantă: Fără a căli în tigaie pălăriile ciupercilor umpleţi-le cu spanacul preparat, iar dacă doriţi puteţi rade puţină mozarella deasupra. Aşezaţi-le pe o tavă şi băgaţi-le apoi la cuptor la foc mediu 10 – 15 min.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”