Pizza cu blat din broccoli şi mozzarella

Medicul Florin Ioan Bălănică, specializat în Medicină Personalizată şi Nutriţie a publicat pe pagina sa de Facebook această reţetă interesantă.

Ingrediente:

- broccoli proaspat sau congelat;
- sare, piper, rozmarin, alte condimente, dupa gust;
- rucola proaspata;
- rosii proaspete sau uscate;
- ardei iute rosu si verde;
- ardei gras verde;
- ciuperci proaspete;
- mozzarella proaspata.

Mod de preparare:

Brocoli-ul se fierbe sau se prepara la abur, si se amesteca in blender impreuna cu sarea, piperul si ardeiul iute de culoare verde. Pasta obtinuta se intinde intr-o tava de copt, pe hartie alimentara, si se lasa la cuptor timp de 15-20 de minute, pana capata consistenta.

In acest timp, se coc pe gratar ardeii grasi si ciupercile (taiate felii). Ardeii se curata de coaja si se lasa la racit pe un fund de lemn.

Rosiile (cu sau fara coaja) se amesteca in blender si se adauga sare, piper si rozmarin.

Se scoate blatul din brocoli (partial copt) din cuptor, se unge cu sosul de rosii, si se adauga rucola proaspata, ardeiul copt, ciupercile feliate, ardeiul iute de culoare rosie si mozzarella taiata felii. Se introduce in cuptor inca aproximativ 20 de minute, pana cand capata crusta.

Se consuma atat cald, cat si rece, ca fel principal sau gustare. Si astfel, un fel de mancare prea bogat in culorii de obicei, preparat in acest fel, se transforma intr-o masa sanatoasa pentru toti membrii familiei!

Citește și:
Pizza vegană cu varză Kale şi quinoa
Cum prepari simplu şi uşor aluatul de pizza - video cu Gennaro Contaldo
Cum se prepară blatul de pizza perfect?
Exclusiv Online - 10.10.2017

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.