Salată capresse molecular

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef. Se iau 6 rosii mari se cresteaza in partea opusa cozi in forma de cruce si cu ajutorul unei lampi de gaz se indeparteaza coaja , apoi se taie fiecare rosie in parte in 4 bucati si cu ajutorul unui cutit se lasa doar pulpa.
  • Publicat:
Salată capresse molecular

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.

Ingrediente

Jeleu de rosii
Jeleu de busuioc
Crema de mozzarella
Sare
Piper
Ulei de masline
300g mozzarela, 7 rosii,1 manunchi de busuioc ,oregano ,sare, piper.

Mod de preparare

Se iau 6 rosii mari, se cresteaza in partea opusa cozii in forma de cruce si cu ajutorul unei lampi de gaz se indeparteaza coaja, apoi se taie fiecare rosie in parte in 4 bucati si cu ajutorul unui cutit se lasa doar pulpa. Pulpa se da in lichefiator sau blender pentru a obtine o pasta omogena si apoi se da printr-o sita foarte fina. Sucul rezultat se amesteca cu 200ml apa si  2 grame de Agar agar,  urmand sa se puna la foc aducandu-se produsul la o temperatura de  80 de grade, se pune in forme de silicon si se da la frigider. Coagularea produsului si formarea jeleului sunt foarte rapide, 3-4 min la 4-8 grade.
Busuiocul se baga in robotul de bucatarie  cu 300ml de apa si se face un suc care se da prin sita foarte deasa si apoi se repeta  procesul  cu Agar Agar.
Eu am folosit forme de silicon reprezentand inimioare. Voi puteti utiliza orice tip de forme. Se adauga mozzarella si oregano, sare, piper si un fir de ulei de masline.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Salată cu mere, năut şi brânză feta
Salată cu mere, năut şi brânză feta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: