Salată cu spanac şi halloumi

Odată cu primăvara pieţele au fost invadate de verdeţuri din ce în ce mai apetisante şi mai pline de prospeţime. Şi pentru că este un moment al anului numai bun pentru a consuma spanac prospăt, îţi propunem o reţetă de saltă delicioasă şi săţioasă, cu spanac, brânză halloumi şi portocale.

Ingrediente

200 de grame de brânză halloumi
250 de grame de frunze de spanac tânăr (poate fi şi baby spinach)
2 portocale medii
câteva boabe de rodie
câteva frunze de mentă proaspătă
2 linguri de ulei de măsline
zeama de la jumătate de portocală

Preparare

Taie brânza halloumi în felii egale si pune-o pe grill pentru 3-4 minute, până se rumeneşte pe ambele părţi. Pune frunzele de spanac într-un bol, adaugă portocalele tăiate felii, menta şi boabele de rodie. Aşază brânza rumenită deasupra şi stropeşte cu zeama de portocală şi uleiul de măsline şi maestecă uşor, fără ca brânza să se sfărâme. Asta este tot, in doar câteva minute te poţi bucura de o cină uşoară şi delicioasă.

Foto: pixabay.com

 

 

Citește și:
Mutabal - salată arăbească de vinete
Salată cu porumb dulce şi roşii cherry
Reţetă Dukan: Somon la grătar cu salată tabouleh şi broccoli
Salată tropicală cu sos miso
Amadeus te învaţă cum să faci o salată exotică energizantă
Salată de conopidă coaptă cu măsline kalamata
Reţetă de post: Salată de quinoa cu fasole roşie
Salată de fasole verde cu măsline şi Chorizo
Exclusiv Online - 08.05.2018
Taguri: salată, spanac

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.