Sos Tzatziki

Inainte de a afla cum poti pregati, in doar 5 minute, un sos tzatziki autentic, trebuie sa stii ca are o textura cremoasa si un gust racoritor, putand fi folosit ca sos pentru: friptura de pui sau porc, cartofi copti sau prajiti, salate cu carne de pui, saorma, gyros (un fel de saorma, dar mai fresh, realizata in stil grecesc) sau pur si simplu alaturi de niste lipii/turte de casa.

Iată de ce ingrediente ai nevoie:
 

  • 250 grame iaurt grecesc
  • 3 catei de usturoi
  • 1 castravete proaspat
  • 1 lingura ulei de masline.

Optional, pentru amatori, se poate adauga si putin marar, iar cine mananca mai “usturoiat” trebuie sa mai adauge 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Toci castravetele marunt, il storci de zeama si il amesteci incet cu iaurtul. Adaugi peste acest amestec usturoiul pisat si lingura de ulei. Amesteci totul incet si este gata.

Citește și:
Pui cu sos de caise
Sos béchamel
Somon cu sos de muştar şi miere
Sos tropical cu brânză
Exclusiv Online - 12.02.2015 Sursă foto: Shutterstock

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.