Supă cremă de conopidă

Încălziţi untul într-o cratiţă mare şi adăugaţi ceapa mestecănd frecvent timp de 5 minute. Apoi puneţi conopida, cartoful, supa de legume, laptele şi asezonaţi
  • Publicat:
Supă cremă de conopidă

Ingrediente:

O lingură de unt
O ceapă mare, fin tocată
O conopidă mare (aprox 900g), curăţată de frunze şi tăiată bucăţele
Un cartof curăţat şi tăiat cubuleţe
700 ml supă de legume (sau obţinută dintr-un 1 cub de concentrat din comerţ)
400 ml lapte
100 grame brănză ceddar, matură

Mod de preparare:

Încălziţi untul într-o cratiţă mare şi adăugaţi ceapa mestecănd frecvent timp de 5 minute. Apoi puneţi conopida, cartoful, supa de legume, laptele şi asezonaţi cu sare şi puţin piper. Lăsaţi focul mare până începe să fiarbă, apoi reduceţi-l şi lăsaţi la foc mic vreo 30 de minute până ce conopida devine moale, iar cartoful prea tare fiert.

Mixaţi totul cu un blender până obţineţi o supă groasă şi cremoasă. Dacă doriţi (după gust) o mai puteţi subţia puţin cu lapte.

O puteţi prepara în avans cu până la 2 zile înainte şi păstra la rece în frigider, sau o puteţi congela până la 1 lună. Când este gata pentru a fi servită, o încălziţi, puneţi în boluri şi radeţi deasupra brânza, apoi o amestecaţi şi serviţi. Opţional o puteţi servi cu crutoane.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan