De ce nu au femeile chef de relatii intime

Libidoul scazut al femeilor este datorat atat unor factori psihologici si fizici.
  • Publicat:
De ce nu au femeile chef de relatii intime
1. Nu se simte iubită, apreciată, sprijinită. Foarte multe dintre femei, din păcate, se plâng de faptul că nu se simt apreciate în relaţia de cuplu. Sunt femei care încearcă să rezolve aceste probleme comunicându-i-le partenerului, dar sunt dezamăgite de nivelul acestuia de implicare, simt nevoia să îşi condimenteze viaţa sexuală, sperând ca în acest mod să îşi găsească energia de a mai lupta pentru relaţia de acasă

Nu mai ai chef de sex? Nu e de bine. Tulburarile de libidou, dispareunia, dismenoreea sau eventualele abuzuri sexuale pot fi de vina. Afla totul despre ele!

Libidoul sufera si din cauza noastra
Problemele de libido pot fi atat fizice, cat si psihice. Alcoolismul, obezitatea si anemia sunt factorii fizici cei mai importanti responsabili pentru scaderea libidoului. De asemenea, mai sunt si anumite tumori ale glandei pituitare ce determina cresterea prolactinei si astfel, scaderea libidoului.

Unele medicamente prescrise, in special antidepresivele, scad nivelul hormonilor de testosteron, de care au nevoie ambele sexe pentru a-si mentine o viata sexuala activa.

Factorii de natura psihologica ce influenteaza libidoul includ depresia, stresul si confuziile legate de orientarea sexuala. Oricine se confrunta cu lipsa dorintei sexuale ar trebui sa ia mai intai acesti factori in considerare.

Nu exista nici un remediu magic pentru un libidou scazut. Desi testosteronul a fost identidificat ca un hormon cheie ce imbunatateste apetitul sexual al unei femei, doctorii ce au prescris femeilor suplimente de testosteron in ultimii 30 de ani au constat ca efectul acestora este minim si provoaca cresterea parului facial, ingroasa vocea si mareste clitorisul.

Dispareunia
Exista insa si o serie de probleme sexuale speficice femeilor. Ele pot aparea la orice varsta. Una dintre acestea este dispareunia, ce caracterizeaza actele sexuale dureroase. Orice parte a organelor genitale poate provoca dureri in timpul sexului, inclusiv pielea din jurul vaginului.

Infectiile vaginale sunt o cauza comuna, iar durerea poate fi simtita atunci cand un tampon ori penisul este introdus in vagin. Se poate, de asemenea, sa apara si doar de la purtatul unor pantaloni prea stramti. Pentru a trata dispareunia, medicii recomanda creme hormonale si anumite exercitii.

O alta cauza potentiala pentru dispareunie este contractia involuntara a musculaturii vaginale, care poate impiedica introducerea penisului in timpul actului sexual. Aceasta problema este de cele mai multe ori dificil de separat de durerile fizice sau de starea de anxietate.

Cu alte cuvinte, chiar si numai frica de durere poate provoca aceasta contractie. Tratamentul contractiei implica de obicei tehnici de relaxare si exercitii pentru a relaxa muschii vaginali.

Un medic trebuie sa efectueze un examen fizic pentru a elimina posibilitatea cauzelor fizice cum sunt infectiile, fibromurile sau deformari anatomice ale uterului, ovarelor sau vaginului. Chiar si vaginul “uscat” poate provoca dureri in timpul sexului. Scaderea estrogenului la menopauza poate provoca uscarea peretilor vaginului, creand astfel disconfort sau durere la penetrare.

Abuzul sexual
Nu doar problemele de sanatate, dar si psihicul influenteaza calitatea vietii sexuale. Sentimentele au o importanta la fel de mare ca cea a problemelor fizice, caci si acestea pot duce la disconfort sexual. Unele femei au o atitudine foarte pozitiva fata de sex, dar altele au avut experiente sexuale negative, acestea generandu-le temeri si sentimentele negative fata de sex.

Unele femei pot sa fi suferit abuzuri, viol sau alte traume. Aceste probleme trebuie identificate si tratate intr-un mod foarte delicat.

Dismenoreea
Multe femei simt disconfort sau durere in timpul menstruatiei. Aceasta este cauzata de contractiile musculare ale uterului care apar din cauza eliberarii de prostaglandine, hormoni produsi de mucoasa uterina. Pentru majoritatea femeilor aceste contractii nu sunt severe. Dar atunci cand cresc in intensitate apare dismenoreea.

Femeile care sufera de dismenoree ar trebui sa faca mai multe exercitii, sa doarma suficient si sa evite stresul. Calmantele pot minimaliza cantitatea de prostaglandine eliberata, reducand astfel senzatia de durere.

Daca acestea nu sunt eficiente, medicul dumneavoastra ar trebui sa va recomande altceva. Si ultrasunetele sunt uneori utilizate in astfel de cazuri. Ele pot fi utile in identificarea altor probleme medicale, cum sunt inflamatiile pelviene, endometrita sau fibrom.

Tu esti satisfacuta de viata sexuala?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum recunosti mincinosul din dormitor?
Cum recunosti mincinosul din dormitor?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”