Dragostea pune organismul in miscare

Atunci cand esti indragostita in organismul tau au loc schimbari care duc la accelerarea metabolismului si implicit a arderilor calorice.
  • Publicat:
Dragostea pune organismul in miscare
Dragostea pune organismul in miscare

Emotiile au un efect de necontestat asupra activitatii organismului. Daca ti-ai imaginat vreo clipa ca trairi precum tristetea sau dragostea actioneaza doar la nivelul creierului, ei bine te-ai inselat. Incepand cu cea mai mica molecula si sfarsind cu organele vitale, tot corpul tau vibreaza si pulseaza in acelasi ritm cu sentimentele.

S-a demonstrat stiintific ca, atunci cand doi oameni care se plac se intalnesc, pupilele lor se dilata in incercarea de a surprinde toate particularitatile celuilalt. Mintile lor lucreaza triplu decat de obicei, trimitand semnale in tot corpul.

Cand esti indragostita, celulele din organism produc o substanta laptoasa care le uneste mai bine. Consecinta? Te simti puternica, mandra si capabila sa cuceresti lumea. In schimb, atunci cand esti suparata, celulele au tendinta de a se departa unele de altele, iar tu te vei simti slabita, neputincioasa, inutila.

4 mari schimbari ce vin odata cu dragostea

1. La nivel molecular: aderenta intre celule este mult mai mare atunci cand esti indragostita si se produce acea substanta laptoasa. In schimb, atunci cand esti coplesita de tristete, moleculele se afla intr-o totala dezordine. Asa se explica schimbarile de dispozitie ce tin pasul cu dragostea si fericirea sau dimpotriva, cu singuratatea si tristetea.

2. Metabolismul: cand esti indragostita, ritmul cardiac creste, sangele este pus in miscare cu mai multa forta, iar rata metabolismului se imbunatateste. In plus, atunci cand iubesti, incet-incet se instaleaza si temerile ca ceva nu o sa fie bine si toata fericirea se va spulbera la un moment dat. Toate aceste trairi sunt intense si nu fac decat sa-ti accelereze pulsul, metabolismul si implicit arderile calorice.

3. La nivel interpersonal: dragostea te face mai deschisa, mai sociabila si mai amabila cu ceilalti. Te simti bine si asta se vede in felul in care interactionezi cu cei din jurul tau. Studiile au confirmat faptul ca oamenii fericiti nu sunt egoisti sau rauvoitori. In acest fel se creeaza si se sudeaza relatiile cu semenii.

4. La nivel psihologic: iubirea si dorintele ce se nasc din acest sentiment iti afecteaza modul de gandire. Cand esti indragostita te simti mai puternica, increzatoare, iti doresti sa faci multe lucruri dintr-o data. Dorul de persoana draga te impinge sa faci lucruri pe care in mod normal nu le-ai face si asta pentru ca pasiunea incepe sa ia locul ratiunii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”