Cum îţi dai seama că suferi de alergie la spermă

Chiar dacă sună a glumă proastă, da, femeile pot fi alergice la spermă! Mai bine de 40.000 de americance suferă de această hipersensibilitate la anumite componente proteice din materialul seminal.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum îţi dai seama că suferi de alergie la spermă

Chiar dacă sună a glumă proastă, da, femeile pot fi alergice la spermă! Mai bine de 40.000 de americance suferă de această hipersensibilitate la anumite componente proteice din materialul seminal, se arată într-un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cincinnati.

O proteină secretată de glanda prostată ar putea fi principalul vinovat, însă există suspiciuni că şi alte biomolecule ar putea fi responsabile de apariţia alergiilor”, afirmă Michael Carroll, medic ginecolog.

Inclusiv regimul alimentar al bărbatului poate juca un rol în dezvoltarea acestor alergii. Doctorul Carroll aminteşte de un caz special, în care o femeie alergică la alune a dezvoltat o reacţie alergică extrem de severă după o partidă de sex, deoarece iubitul ei mâncase înainte de actul sexual câteva nuci braziliene.

Care sunt simptomele alergiei la spermă

Printre semnele care pot ascunde o alergie la materialul seminal, medicul enumeră:

  • mâncărimi
  • roşeaţă
  • senzaţie de arsură
  • tumefierea (umflarea) vaginului şi a vulvei
  • dificultăţi de respiraţie
  • eczeme
  • urticarie

Medicul Carroll susţine că alergia la spermă este una de tip 1, adică reprezintă acelaşi gen de reacţie alergică precum cea la polen sau la blana animalelor.

Femeile care au alergie la spermă dezvoltă simptomele descrise mai sus chiar după finalizarea actului sexual neprotejat, iar acestea pot persista mai bine de 24 de ore.

În majoritatea cazurilor, simptomele pot fi confundate cu infecţiile vaginale sau vaginita cronică, aşa că este indicat să vă prezentaţi la medic pentru investigaţii suplimentare, cum ar fi analizele anticorpilor ce pot confirma factorul alegen, precum şi testele alergologice cutanate.

Cum poate fi prevenită şi ameliorată alergia la spermă

Folosirea prezervativului reprezintă principala metodă de prevenire a alergiei la spermă. Cuplurile care îşi doresc un copil trebuie să ştie că alergia nu afectează fertilitatea femeii, însă conceperea este un proces imposibil, din cauza folosirii prezervativului.

Totuşi alergia poate fi prevenită cu ajutorul medicamentelor antihistaminice, care trebuie luate cu 30-60 de minute înainte de actul sexual. De asemenea, antiinflamatoarele pot ameliora reacţiile alergice”, adaugă medicul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”