10 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm

Simplu sau multiplu, a avea orgasm poate fi uneori o provocare. Îţi dezvăluim câteva mistere legate de acesta.
  • Publicat:
10 lucruri pe care nu le ştiai despre orgasm

Simplu sau multiplu, a avea orgasm poate fi uneori o provocare. Îţi dezvăluim câteva mistere legate de acesta.

Stimularea sexuală
Cu cât sunt mai multe săruturi şi îmbrăţişări la mijloc, cu atât vei deveni mai sensibilă. 10-20 de minute de stimulare este media în care o femeie poate ajunge la orgasm. 

Soluţie: sexul oral
„Multe femei au probleme în a avea orgasm vaginal, fără stimularea clitorisului“, spune sexologul Leanna Wolf. Sexul oral rezolvă problema.

Durata orgasmului
Este în jurul a 20 de secunde, timp în care ai contracţii ritmice la aproape fiecare 0,08 secunde. Poţi face ca aceste contracţii să devină mai puternice cu ajutorul exerciţiilor Kegel.

Gemetele îţi pot aduce un orgasm mai puternic
Exteriorizarea (gemetele) pe timpul contactului sexual poate fi cheia unui orgasm incredibil. În sexul tantric, sunetele înalte aduc energia sexuală la nivelul pieptului, gâtului şi capului, iar cele joase merg către partea inferioară a corpului.

Multe femei mimează
Studiile arată că 60% dintre femei pot primi un Oscar pentru performanţele legate de mimare, iar 59% dintre bărbaţi cred că pot descoperi femeile care fac asta.

Unele femei nu pot avea orgasm
10-15 % dintre femei nu pot avea orgasm. Înainte de a te considera printre ele, asigură-te că îţi cunoşti suficient corpul, că nu te simţi în nici un fel vinovată sau că nu ai o problemă de sănătate.

Anumite poziţii sunt mai prietenoase cu orgasmul
Doggie-style este una dintre poziţiile preferate de femei în obţinerea orgasmului pentru că aceasta stimulează foarte bine punctul G şi clitorisul.

Orgasmul te poate face mai vorbăreaţă
Dă vina pe oxitocină, un hormon eliberat de creier după orgasm.

Tinereţe fără bătrâneţe
Persoanele care au în mod regulat orgasm trăiesc mai mult pentru că sunt mai puţin stresate şi au o rată scăzută în ceea ce priveşte problemele cu inima, cancerul sân sau endometrioza.

Poţi avea un orgasm în stilul tău
Sună ciudat, dar este posibil să-ţi induci un orgasm mental. „E o combinaţie de respiraţie, fantezie şi focus asupra propriei persoane“, spune terapeutul de sex Gina Ogden.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân