5 lucruri pe care nu le ştiai despre masturbare

Nu avem nevoie de experţi pentru a ne spune că auto-satisfacerea este o modalitate excelentă de a ne simţi bine, de eliberare a stresului şi o grozavă cale prin care putem scăpa de o migrenă supărătoare. Avem însă nevoie de specialişti pentru a ne dezvălui 5 lucruri complet necunoscute despre masturbare, cum ar fi:
  • Publicat:
5 lucruri pe care nu le ştiai despre masturbare

Nu avem nevoie de experţi pentru a ne spune că auto-satisfacerea este o modalitate excelentă de a ne simţi bine, de eliberare a stresului şi o grozavă cale prin care putem scăpa de o migrenă supărătoare. Avem însă nevoie de specialişti pentru a ne dezvălui 5 lucruri complet necunoscute despre masturbare, cum ar fi:

1. Nu există masturbare anormală

Adeseori, bărbaţii se întreabă în sinea lor dacă nu cumva execută greşit tehnica masturbării. Aceste temeri sunt însă nejustificate, pentru că nu există definiţii clare privind masturbarea normală sau cea anormală.

Fiecare individ are propria metodă de a simţi plăcere, indiferent că o face mai des sau prin alte mişcări. Sexologul Betty Dodson întăreşte această afirmaţie: “oamenii sunt atât de diferiţi pentru a stabili o normă”.

2. Mastubarea este sigură – dar nu chiar atât de sigură

Spre deosebire de sexul cu un partener, masturbarea prezintă avantajul de a nu implica riscul de boală cu transmitere sexuală. Totuşi, trebuie ţinut cont că agresivitatea cu care sunt executate mişcarile de auto-satisfacere poate fi extrem de dăunătoare, în special asupra pielii penisului şi asupra uretrei, ajungându-se în cazuri grave la urgenţe, lucru nu tocmai comod pentru “inculpat”, pentru că trebuie să le povestească medicilor cum a avut loc întâmplarea.

3. Solo-sexul îţi poate condimenta activitatea sexuală sau ţi-o poate pune pe butuci

Din numeroase motive, masturbarea poate fi un lucru extrem de util în descoperirea lucrurilor care îţi fac plăcere. Te ajută să îţi dai seama ce te face să te simţi bine şi ce nu, astfel încât vei putea sa îi explici partenerului exact cum îţi doreşti să decurgă actul sexual.

De asemenea, masturbarea ajută la identificarea „momentului inevitabil”, asa-numita perioada chiar de dinainte de climax in care din penis se elimină mici picături de lichid seminal. Şi, cu siguranţă, masturbarea este o metodă grozavă de a simţi plăcere atunci când partenera nu este disponibilă.

Desigur, există şi reversul medaliei, când anumite categorii de bărbaţi devin atât de obsedaţi de self-pleasure încât încep efectiv să-şi piardă interesul pentru o partidă de sex real cu o parteneră. Urmările pot consta în rănirea sentimentelor şi marginalizarea partenerei, care va simţi că nu este capabilă să susţină relaţia.

4. Masturbarea compulsivă poate duce la apariţia disfunţiilor erectile

Specialiştii avertizează că bărbaţii care obişnuiesc să se masturbeze într-un mod nenatural, cum ar fi de exemplu strangularea sau presiunea aplicată în mod agresiv, care nu imită mişcările din timpul sexului cu o parteneră, pot duce la apariţia unei ejaculări extrem de întârziate, în care bărbatului îi este imposibil să aibă orgasm.

5. Masturbarea şi cancerul de prostată – ce le leagă?

Afirmaţia conform căreia cancerul de prostată este determinat de intensitatea cu care te masturbezi este una complet hazardată, însă dezvăluie un adevăr spus pe jumătate. Potrivit unui studiu al experţilor australieni, masturbarea în sine nu este un factor de risc pentru canceurul de prostată, ci mai degrabă nivelul crescut al hormonilor sexuali.

La bărbaţii trecuţi de vârsta de 50 de ani, masturbarea frecventă este chiar indicată, ar spune unii oameni de ştiinţă. Potrivit acestora, stimularea organelor genitale masculine poate ajuta la drenarea prostatei de fluide care pot avea în componenţă diferite substanţe cancerigene.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”