Cele mai mari temeri ale femeilor în pat

Sexul nu înseamnă întotdeauna numai distracţie şi jocuri, poate fi stresant şi te poate face să te simţi foarte incomod câteodată.
  • Publicat:
Cele mai mari temeri ale femeilor în pat

Sexul nu înseamnă întotdeauna numai distracţie şi jocuri, poate fi stresant şi te poate face să te simţi foarte incomod câteodată.

În încercarea de a face oamenii mai conştienţi de temerile şi anxietăţile din pat, site-ul Superdrug Online Doctor a realizat un sondaj pe aproape o mie de femei din Europa şi Statele Unite ale Americii încercând să afle care sunt cele mai mari anxietăţi sexuale ale acestora.

Sondajul a dezvălui principalele 10 temeri ale femeilor când vine vorba de sex.
Cea mai mare grijă a femeilor a fost că partenerul lor nu va vrea să folosească prezervativul. Motivul? Sexul neprotejat este principala cauză a bolilor cu transmitere sexuală,  alături de posibilitatea unei sarcini.

Imaginea corporală este un alt motiv de anxietate, multe dintre femei au recunoscut că îşi fac griji că partenerul lor nu le va considera suficient de atragătoare.
Problema acordului a ocupat a cincea poziţie, multe femei au mărturisit că se tem că partenerul lor nu va accepta un refuz şi le-ar putea obliga să facă lucruri cu care nu se simt comfortabil

Plăcerea sexuală şi anxietatea generată de actul sexul au fost de asemenea invocate de majoritatea participantelor la sondaj. În mod neobişnuit, femeilor sunt mai interesate ca partenerul lor să experimenteze orgasmul decât propria satisfacţie sexuală.
În ultimul rând, lipsa de experienţă sexuală în ceea ce le priveşte a fost un alt motiv de îngrijorare invocat.

Cercetătorii explică: „Sexul ar trebui să fie o experienţă pozitivă şi sănătoasă – o experienţă care inmplică un dialog deschis între parteneri despre sănătate sexuală, metode de contracepţie limite şi alte subiecte de interes comun. Nu lăsa lucrurile care te ruşinează să stea în calea unui dialog despre aspecte importante pentru cuplu sau cele care implică controlul medical.”

Iată topul zece al lucrurilor de care se tem cel mai mult femeile în pat:

  1. Partenerul nu vrea să folosească prezervativul
  2. Partenerul ar putea avea o boală cu transmitere sexuală
  3. Prezervativul s-ar putea rupe şi conduce la o sarcină neplanificată
  4. Partenerul ar putea judeca modul negativ modul în care arată
  5. Partenerul nu aaceptă refuzul
  6. Partenerul le-ar putea obliga să facă lucruri cu care nu se simt comfortabil
  7. Funcţii fiziologice jenante în timpul sexului
  8. Partnerul nu ajunge la orgasm
  9. Incapacitatea de a avea orgasm sau a fi satisfăcută sexual
  10. Nu sunt suficient de bune la pat
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recorduri mondiale în materie de sex
Recorduri mondiale în materie de sex
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”