Sex în sarcină: poziţii sexuale bune

Sexul în timpul sarcinii este evitat de multe cuppluri. Însă puteţi face sex şi în sarcină dacă sunteţi atenţi la câteva aspecte! Aflaţi care sunt poziţiile sigure pentru sex în sarcină!
  • Publicat:
Sex în sarcină: poziţii sexuale bune

Unele cupluri se tem că făcând sex în timpul sarcinii ar putea vătăma copilul în dezvoltare, dar în general acesta este în siguranţă.
Este imposibil din punct de vedere fizic ca penisul unui bărbat să ajungă în contact cu fetusul, care este absolut protejat în sacul său amniotic din interiorul uterului.

Deci, nu lăsaţi această grijă neîntemeiată să vă perturbe viaţa sexuală!

Dacă doriţi să ştiţi exact cât de sigure sunt actele sexuale în timpul sarcinii, adresaţi-vă medicului. Doctorii vă pot sugera să nu faceţi sex (sau pot propune limite)  în timpul sarcinii dacă o femeie are sângerări în primele 12 săptămâni de sarcină sau, în anumite situaţii, dacă femeia a pierdut o sarcină.

Cum schimbă sarcina dorinţa sexuală

Schimbările hormonale prin care trece o femeie însărcinată îi pot influenţa pofta de a face sex. Factorii emoţionali implicaţi joacă, de asemenea, un rol aparte. Pofta de sex a unora dintre femei scade în timpul primului trimestru de sarcină. Acest efect secundar este de înţeles dacă ea are senzaţii de oboseală şi greţuri.

Unele femei se abţin de la a face sex deoarece cred că „nu se cade” ca mama să se bucure de sex cu un copil în pântece. Această problemă poate dispărea în timp de la sine, pe măsură ce femeia se adaptează la noua etapă de viaţă.

Să devii mamă nu înseamnă să renunţi la celelalte bucurii ale condiţiei de femeie. Sunteţi o femeie senzuală, chiar dacă sunteţi însărcinată sau mamă. De fapt, atracţia sexuală poate creşte în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină, astfel încât puteţi profita pe deplin de plăcerile pe care le meritaţi.

Reversul medaliei este că unele cupluri descoperă că libertatea de a face dragoste, fără a se preocupa de mijloacele contraceptive, este un extraordinar afrodiziac.

Multe femei care sunt în primele luni de sarcină se simt foarte mulţumite de imaginile lor brusc voluptuoase, care le pot face să se simtă mai sexi ca oricând. Fluxul de sânge mai intens în vulvă uşurează excitarea, iar femeile pot avea orgasme cu mai mare uşurinţă şi mai frecvent.

Ultimele trei luni sau ultimul trimestru de sarcină poate pune la încercare intimitatea sexuală a oricărui cuplu. Corpul dezvoltat al femeii însărcinate face ca multe poziţii sexuale să fie imposibile. Multe femei simt că la această etapă penetrarea produce o senzaţie de apăsare inconfortabilă în pelvisul ei. Penetrarea profundă poate determina o slabă sângerare vaginală, deoarece se irită multe vase de sânge de pe colul uterin maturizat.

Orgasmele produc contracţii care nu sunt dăunătoare şi cercetările au dus la descoperirea faptului că nu determină intrarea în travaliu, dar pot fi inconfortabile.

Către sfârşitul sarcinii, din sâni poate curge colostrum în timpul partidelor de sex. Colostrumul este un lichid transparent, care-l va hrăni pe nou-născut mai multe zile după naştere, înainte să se formeze adevăratul lapte matern.

În fine, deoarece multe femei se concentrează asupra naşterii copilului mai mult decât asupra altor lucruri, ele îşi pot pierde integral interesul pentru sex.

Dacă formaţi unul dintre cuplurile care descoperă că nu doreşte sau a fost sfătuit să nu facă sex în timpul vreunei etape a sarcinii, nu renunţaţi la ocazia oferită de sarcină pentru a creşte intimitatea pe alte fronturi.
Aceasta poate fi o ocazie perfectă pentru ca dumneavoastră să învăţaţi din nou sau să învăţaţi pentru prima dată, în multe cazuri, multe alte moduri de a da şi de a primi plăcere.
Indiferent de trimestrul de sarcină, masturbarea reciprocă poate fi o metodă de sex extrem de satisfăcătoare, pe care nu ar trebui să o treceţi cu vederea. Masturbarea le permite ambilor parteneri să ajungă la orgasm din diverse poziţii şi permite intimitatea fizică chiar dacă actul sexual trebuie evitat.

Poziţii sexuale potrivite la momentul potrivit

În timpul sarcinii, cuplul ar trebui să experimenteze poziţiile sexuale care sunt cel mai confortabile pentru ambii parteneri. Devine din ce în ce mai dificil să faceţi sex în poziţia misionarului; trupul bărbatului apasă prea greu pe abdomenul femeii. Începând din luna a patra sau chiar mai devreme este mai plăcut ca partenerii să încerce alte poziţii. Iată câteva exemple:

  • Femeia deasupra

Doamnelor, dacă pentru voi este cel mai confortabil să staţi deasupra, veţi fi probabil satisfăcute să vă întindeţi sau să îngenuncheaţi deasupra bărbatului, cu picioarele înconjurându-i picioarele lui.
Femeile cu bust proeminent, ai căror sâni sunt sensibili în timpul sarcinii, pot considera o idee bună purtarea sutienului în timp ce fac sex stând deasupra bărbatului. Astfel, sânii vor durea mai puţin dacă nu se mişcă în timpul penetrărilor iniţiate de ea.

  • Pe la spate

Dacă adoptaţi poziţiile pe la spate, burta femeii însărcinate nu vă va incomoda. În această poziţie, bărbatul poate sta în genunchi, în spatele femeii, care stă în patru labe. Greutatea copilului este susţinută de abdomen în această poziţie. Dacă sunteţi o femeie care suferă de dureri de spate, aceasta poate fi poziţia potrivită pentru dumneavoastră. De asemenea, va permite partenerului să stimuleze cu mai multă uşurinţă clitorisul.

  • Pe o parte

Stând pe o parte, bărbatul în spatele femeii, penisul bărbatului o va penetra mai uşor pe la spate. Femeia se poate mişca liber în timp ce partenerul îi stimulează sânii. Nici o apăsare nu se exercită pe spatele sau abdomenul ei.

  • Penetrarea prin lateral

Femeia stă pe spate, iar bărbatul pe o parte, pentru a o penetra prin lateral. Puteţi ajusta unghiul format de spate şi pelvis cu orizontala, folosind perne plasate sub spate şi sub umeri.

  • Poziţia aşezat

Bărbatul stă aşezat, iar femeia stă cu faţa la el, pentru a fi penetrată prin faţă. Deşi această poziţie poate fi mai dificilă în etapele mai avansate ale sarcinii, vă oferă avantajul de a sta faţă în faţă şi de a sta drept şi activ.

Recomandări şi interdicţii ale sexului în timpul sarcinii

Când vine vorba despre sex în general, regulile sunt de obicei contraproductive şi pot face mai mult rău decât bine. Totuşi, în ce priveşte sexul în timpul sarcinii, există această listă de recomandări şi interdicţii.

Recomandări Interdicţii
Încercaţi să acceptaţi transformările care au loc în trupul însărcinat, fără a-i strica ei imaginea trupului sau atitudinile lui vizavi de sexualitatea ei.

Atingeţi-vă şi dezmierdaţi-vă reciproc fiecare părticică a trupurilor şi savuraţi alternativele la actul sexual cu penetrare.

Experimentaţi în timp ce faceţi sex, pentru a găsi alternative care se vor aplica în cazul femeii însărcinate.

Prgătiţi-i sfârcurile pentru alătarea la sân, stimulându-le oral foarte mult.

Savuraţi sexul fiind conştient de limitele şi de schimbările datorate sarcinii.

Nu vă temeţi să aveţi o altă atitudine faţă de trupul însărcinat. E normal să fii nevoit să te adaptezi schimbării.

Nu trebuie să credeţi că absenţa penetrării înseamnă să nu faceţi sex. Dacă penetrarea nu este dorită sau recomandată, apelaţi la alte alternative.

Nu lăsaţi trupul bărbatului să-şi sprijine greutatea pe abdomenul sau pe sânii ei sensibili în timpul actului sexual.

Nu suflaţi aer în vaginul ei. Poate provoca probleme de sănătate atât femeii cât şi fetusului.

Nu trebuie să credeţi că ea se simte rău dacă nu are chef de sex.


Părerea bărbaţilor despre sexul în timpul sarcinii

Deşi jumătatea însărcinată a cuplului are o strălucire aparte, este posibil ca partenerul să nu se simtă la fel de bine. Adesea, emoţiile ambilor parteneri sunt schimbătoare în primele luni de sarcină.

În această perioadă, sentimentele pot trece de la momente de extaz datorită acestor experienţe comune, la temeri groaznice legate de pierderea sexualităţii pe măsură ce femeia începe să-şi intre subtil în rolul de părinte.

În fazele mai înaintate ale sarcinii, în special în ultimul trimestru, pentru bărbat gândul de a face sex cu partenera lui însărcinată îl poate face să-i piară complet cheful de sex. Este ceva obişnuit ca un bărbat să înceapă să-şi privească partenera sa ca pe o mamă, nu ca pe o iubită (poate are complexul lui Oedip – teama că doreşte să facă sex cu mama sa).

Pe de altă parte, pentru bărbatul care doreşte în continuare să facă sex, el poate duce dorul anumitor poziţii sexuale la care ştie că trebuie să renunţe pentru a-şi menaja partenera însărcinată.

În fine, după naşterea copilului, este posibil ca bărbatul să fie nevoit să se adapteze la şi mai multe schimbări. Un bărbat care a văzut naşterea propriului său copil se poate simţi stânjenit când trebuie să facă sex din nou deoarece el se gândea înainte la vaginul ei ca la zona în care era excitat să-şi introducă penisul, dar acum se gândeşte ca la locul de unde a ieşit copilul său.

Pe de altă parte, pentru bărbaţi este minunat să aibă o parteneră însărcinată. Unii bărbaţi se simt mândri că sperma lor „puternică” a lăsat-o pe femeie însărcinată. Toată această mândrie masculină este suficientă pentru a-l excita.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”