Sexul-maraton poate avea consecinte neplacute!

Penetrarea vaginala de lunga durata poate fi foarte neplacuta sau chiar dureroasa pentru femei. Frecarea cauzata de penis...
  • Publicat:
Sexul-maraton poate avea consecinte neplacute!
Sexul-maraton poate avea consecinte neplacute!

Desigur, esti o persoana pasionala. Si nimic nu se compara cu placerea pe care tu si partenerul tau v-o provocati in timpul partidelor fierbinti. Insa ce e prea mult – sau prea salbatic – risca sa aiba efecte nu tocmai placute. Afla asadar mai multe despre ce ti se poate intampla daca exagerezi cu relatiile sexuale!

Julituri si vanatai
In focul pasiunii, se poate intampla destul de usor sa te lovesti de ceva tare sau ascutit, asa ca vanataile sunt un lucru destul de comun in relatiile sexuale. Din cauza eliberarii oxitocinei in aceste momente, e posibil sa nu simti mai nimic.

Dar durerea iti va aminti de actiunile tale pasionale in urmatoarele cateva zile. Zonele cele mai expuse juliturilor si vanatailor includ genunchii, coatele, spatele, mai ales in cazul in care patul este inlocuit de un covor sau de masa din bucatarie.

Dureri ale muschilor sau articulatiilor
Ca in toate celelalte activitati cardiovasculare, acidul lactic se acumuleaza in muschi in timpul relatiilor sexuale si cauzeaza oboseala sau inflamarea acestora. Acand in vedere ca articulatiile sunt destul de solicitate in anumite pozitii sexuale, durerile acestora sunt, la randul lor, destul de comune.

Pozitia misionarului, spre exemplu, poate fi una dintre cele mai grele pentru ca barbatul trebuie sa se prijine in maini, fapt ce cauzeaza dureri ale incheieturilor, in timp ce femeia are de-a face cu crampe musculare la nivelul coapselor din cauza departarii fortate a picioarelor.

Ranile genitale
Penetrarea vaginala de lunga durata poate fi foarte neplacuta sau chiar dureroasa pentru femei. Frecarea cauzata de penis impotriva peretilor vaginali fara o cantitate suficienta de lubrifiant poate provoca rani usoare ale tesutului, insotite de senzatia de arsura.

Foloseste, asadar, mai mult lubrifiant sau, si mai bine, opreste penetrarea pentru o clipa si dedicati-va atentia altor forme de relatii intime.

Deshidratarea
Relatiile sexuale cresc rata cardiaca si temperatura corpului pe care acesta incearca sa o readuca la normal prin transpiratie excesiva. Din acest motiv, pierzi o multime de fluide ce contin sare (si deci sodiu), ce trebuie inlocuita prin consumul de apa sau de bauturi izotonice.

Acest lucru este cu atat mai important daca consumi bauturi alcoolice inainte sau in timpul relatiilor sexuale.

Daca ai o mica durere de cap, care este primul semn al deshidratarii, bea cel putin doua pahare de apa si apoi poti sa continui de unde ai ramas.
 

Infectii ale tractului urinar
Dupa o sesiune de cateva zeci de minute de sex, unele femei se aleg cu infectii ale tractului urinar, ca rezultat al infectiei bacteriene a uretrei. Daca vrei sa eviti o asemenea problema, iti recomandam sa iti golesti vezica urinara si sa bei multa apa inainte si dupa sex.

Dureri de spate

Durerea resimtita in zona coloanei vertebrale poate fi rezultatul unei lovituri, unei miscari incomode sau a unei pozitii nefiresti a corpului in timpul activitatii sexuale. Te poti feri de asemenea probleme incercand pozitii care nu necesita abilitati acrobatice speciale sau miscari bruste. In plus, un masaj senzual si o baie calda pot fi, de asemenea, de mare ajutor.

Afectarea nervilor

Corpul uman poate suporta foarte multe, dar partile sensibile ce ofera cea mai mare placere, necesita prudenta. Stimularea prea dura, prea lunga sau prea directa poate fi dureroasa si poate avea efecte negative. Asculta-ti corpul si spune-i partenerului tau cand, unde si cum ar trebuie sa actioneze asupra partilor delicate ale corpului tau.

Slabirea vederii
In timpul raporturilor sexuale, iti creste tensiunea si, prin urmare, se poate intampla de multe ori ca vasele sanguine subtiri din ochi sa plesneasca si sa aiba un efect negativ de scurta durata asupra vederii. Din fericire, prejudiciul este reversibil.

Atac de cord

Ziarele publica adesea povesti despre oameni nefericiti care au suferit un atac de cord in timpul actelor sexuale. Desi este adevarat ca o crestere a activitatii fizice, in special la persoanele in varsta, poate provoca un atac de cord, aceste cazuri sunt foarte rare in realitate. Ba am putea spune ca sexul, dimpotriva, imbunatateste sanatatea inimii.

Fracturarea penisului
Barbatii nu pot literalmente sa-si fractureze penisul, avand in vedere ca acesta nu are in componenta sa vreun os. Cu toate acestea, atunci cand o forta puternica este aplicata asupra penisului in stare de erectie, o rupere poate avea loc la nivelul invelisului fibros al acestuia.

Fractura peniana este insotita si de un sunet specific, de durere si de umflarea testicolelor. In acest caz, relatiile sexuale trebuie oprite imediat, fiind nevoie de asistenta medicala.

Citeste si Totul despre sex… cu lubrifiant
                  I am not Sam…

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Ce faci cand sexul pasional lasa urme?
Ce faci cand sexul pasional lasa urme?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”