Întreabă specialistul

Câte problemele de sănătate, tot atâtea soluţii! Iar specialiştii de încredere sunt cei care îţi oferă cele mai bune răspunsuri atunci când sănătatea pune multe semne de întrebare. Nu neglija vizita regulată la medic şi mergi obligatoriu de fiecare dată când ai simptome supărătoare! Şi ţine cont că o a doua părere este de multe ori necesară!

Puteţi solicita şi sfatul specialiştilor noştri consultanţi: pentru a trimite o întrebare, trebuie să vă creaţi un cont în site, apoi să vă logaţi cu numele de utilizator ales şi parola. Dacă aveţi nevoie de o recomandare urgentă, vă sfătuim ca, înainte de a adresa o întrebare, să citiţi răspunsurile existente, selectând domeniul care vă interesează sau folosind căutarea.

Faţă umflată şi pungi sub ochi

Ma confrunt cu o problema de mult timp, dar cel mai tare s-a agravat de cand am nascut (1 an jumate). Am pungi sub ochi destul de mari.
Am consultat foarte multi medici, mi-am facut diverse analize, rinichi, ochi, orl, endocrinologie, dar inca nu stiu ceva foarte concret… anul acesta in ianuarie am fost operata de sinuzita, speram ca problema e de acolo, dar dupa scurt timp au reaparut.
Medicul orl-ist mi-a dat un tratament care continea si medrol, intr-adevar pungile aproape ca au disparut, dar nu pt mult timp, reapareau… am luat destul de mult timp medrol pentru ca nu am avut alte solutii, trebuia sa merg la diferite evenimente si nu puteam asa, dupa ce intrerupeam Medrolul reapreau… in ultima peripada nu isi mai facea efect ca inainte, iar adevarul e ca nu il luam dupa o schema il intrerupeam brusc si il reluam dupa cateva zile si tot asa.
Am mers la drenaj limfatic la ochi , iar medicul terapeut mi-a zis sa iau si furosemid, l-am luat in combinatie cu medrol cand aveam de mers undeva… iar de 3 saptamani l-am intrerupt de tot pentru ca mi-a fost frica sa il mai iau.
Inainte cu 2 zile sa il intrerup am baut apa, multa, 3l timp de 2 zile… credeam ca ma v-a ajuta, dar nimic… m-am umflat foarte tare la fata si inca nu mi-am revenit…
Sare nu mananc aproape deloc si fata mea e foarte umflata… toata lumea crede ca m-am ingrasat, dar nu. Doar fata e umflata, la corp sunt la fel ca inainte.
Vinerea aceasta incep un tratament cu metyl predninsol perfuzii timp de 6 saptamani cate una pe saptamana, pentru ca dna endocrinolog crede ca edemele de la ochi pot fi de la tiroidita hashimoto pe care o am de 6 ani, dar o tin sub tratament. Iau eutirox de 75.
Nu stiu ce sa mai fac… ce ma sfatuiti? Credeti ca isi mai revine fata mea? Se va dezumfla? Unde am gresit? Va rog tare mult sa ma ajutati cu un sfat! Va multumeac frumos

Întrebare pusă de: a. u.

Răspunsul specialistului

Specializare: medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice
Clinica: Centrul de Diagnostic si Tratament Provita

Din relatarea dvs pare sa fie vorba despre un proces inflamator ( de etiologie neprecizata in acest moment)  localizat in zona periorbitala ( in jurul ochilor) – si prin aceasta ma refer la faptul ca se obtin efecte benefice – chiar si temporare – la administrarea de steroizi ( medrolul, hidrocortizonul, metilprednisololul, dexametazona- fac toate parte din familia antiinflamatoarelor steroidiene).

Toate aceste medicamente insa nu se administreaza in scheme de scurta durata sau de atac – pentru ca apar fenomene de recadere a inflamatiei sau de rebound cortizonic, de aceea este nevoie de investigatii mai detaliate care sa va dea mai intai un diagnostic corect si o indicatie ferma de tratament cortizonic , apoi supravegherea medicala a tratamentului pe o anumita durata de timp in functie de decizia medicului curant.

Ca o sugestie personala puteti sa va adresati unui medic dermatolog cu experienta pentru ca poate fi vorba si de o dermatita de contact la anumite substante/ produse cosmetice pe care le folositi pentru zona ochilor/ fetei ( anticearcan, crema de fata- ochi , fond de ten, dermatograf, rimel ?)  si merita sa aveti o parere avizata si de la un astfel de specialist .

Din punctul meu de vedere, ca specialist in nutritie – o reactie alergica alimentara sau de tip intoleranta alimentara ( care sa justifice investigatii suplimentare in aceasta directie) nu pare sa fie, data fiind localizarea perioculara si absenta unor fenomene alergice sistemice, generalizate .

Răspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situație, ca fiind asimilate unor consultații sau analize medicale de specialitate. Utilizatorii nu trebuie să își fundamenteze acțiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro. Datorită însuși modului în care funcționează comunicațiile intermediate de internet, o consultație medicală amănunțită nu este posibilă. Prin urmare, informația medicală prezentată de site-ul nostru nu trebuie folosită ca alternativă a consultului medical realizat în persoană de un medic specialist. www.csid.ro, societatea SC GÂNDUL MEDIA NETWORK S.R.L, precum și toți colaboratorii ale căror sfaturi pot fi recepționate prin intermediul CSID.ro nu pot fi considerați răspunzători pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Mai multe raspunsuri de la Consultant dr. Lavinia Luminita Florea
Inlocuitor la SIOFOR
Buna ziua! Mama mea in varsta de 69 de ani are diabet de tip 2, i-a fost depistat in ianuare 2015 si i-a fost prescris Glurenorm si Siofor. Tratamentul a ajutat-o sa isi tina glicemia sub control, ...
Fructoza cristalina
Buna ziua, as vrea sa va intreb daca utilizarea fructozei cristaline pure (din fructe) in alimentatie afecteaza glicemia sau are consecinte grave? Folosesc fructoza la deserturi in loc de zahar. ...
Regim alimentar pt pietre la rinichi
Buna ziua, sunt Adrian, am 44 ani si acum 2 saptamani am fost operat la rinichiul drept (piatra si mult puroi); nu au reusit doctorii sa recupereze o monstra din acea piatra pt a o duce la laborator ...
Din aceeasi categorie
Rugaminte interpretare analize ureaplasma
Imi puteti interpreta, va rog urmatoarele rezultate: M.hominis/U. Urealyticum/ Antibiograma Ureaplasma urealyticum >= 10000 CCU/ml; Mycoplasma hominis - absent Antibiograma: Sensibil ...
Interpretare rezultate secretie vaginala
Imi puteti interpreta, va rog, urmatoarele rezultate? Celule epiteliale poligonale frecvente Celule epiteliale rotunde rare Celule de tip "clue cells" absente Leucocite (PMN) frecvente Eritrocite ...
Probleme sarcina 11 saptamani
buna ziua va rog sa mi spuneti ce sanse sunt sa aiba copilul modificari in urma unui ecograf transvaginal intrucat pe abdomen nu s a putut vedea valorile sunt os nazal nu se vizualizeaza regiune ...