Carne de miel, varietăţi de carne, inimă, gătită, rumenită, apoi fiartă încet

Cantitate Unitate de masură Greutate (grame)
1 porţie, gătit (dintr-o bucată de carne crudă de 450g) 191
Nutrienți Unitate Valoare / 100g
Introdu o nouă cantitate
Aminoacizi
Acid aspartic g 2.152
Acid glutamic g 3.188
Alanină g 1.516
Arginină g 1.633
Histidină g 0.571
Cistină g 0.209
Valină g 1.243
Prolină g 1.133
Serină g 0.965
Fenilalanină g 1.08
Glicină g 1.205
Triptofan g 0.271
Treonină g 1.178
Izoleucină g 1.082
Leucină g 2.124
Lizină g 1.881
Metionină g 0.547
Tirozină g 0.778
Lipide
Acizi graşi mono nesaturaţi (total) g 2.22
Acizi graşi poli nesaturaţi (total) g 0.77
Acizi graşi saturaţi (total) g 3.14
Colesterol mg 249
Macronutrienți
Apă g 64.2
Aport caloric / Energic total kcal 185
Carbohidraţi (total) g 1.93
Lipide / Grăsimi (total) g 7.91
Proteine g 24.97
Minerale
Calciu mg 14
Cupru mg 0.61
Fier mg 5.52
Fosfor mg 254
Magneziu mg 24
Mangan mg 0.055
Potasiu mg 188
Seleniu µg 47
Sodiu mg 63
Zinc mg 3.68
Vitamine
Vitamina B1 - Tiamină mg 0.17
Vitamina B12 µg 11.2
Vitamina B2 - Riboflavină mg 1.19
Vitamina B3 (vit. PP) - Niacină mg 4.36
Vitamina B5 - Acid pantotenic mg 1.37
Vitamina B6 mg 0.3
Vitamina C mg 7
Vitamina B9 - Acid folic, DFE µg 2

ATENTIE: Csid.ro ofera prin aceasta rubrica de intrebari si raspunsuri informatii despre sanatate, sfaturile avizate ale medicilor si specialistilor de aici au un scop informativ si nu pot inlocui consultul medical direct sau diagnosticul rezultat ca urmare a investigatiilor de specialitate. Va recomandam ca pe langa sfaturile si raspunsurile citite aici sa consultati direct pentru tratament sau diagnostic medicul dumneavoastra curent sau specialistii nostrii colaboratori.

Vezi Alimente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?