10 reguli pe care trebuie să le respecţi ca să arăţi bine fără machiaj

Descoperă 10 trucuri cu ajutorul cărora poţi arăta perfect fără pic de machiaj!
  • Publicat:
10 reguli pe care trebuie să le respecţi ca să arăţi bine fără machiaj

Naturaleţea nu se va demoda niciodată! În prezent, multe femei cheltuie o avere pe produse de makeup şi pierd timp preţios pentru a realiza un machiaj fără cusur, dar care să creeze aparenţa de natural. Ce ai spune dacă ai respecta câteva trucuri de beauty ce te vor scăpa de această corvoadă, iar chipul tău va radia de frumuseţe fără machiaj?

Descoperă 10 trucuri cu ajutorul cărora poţi arăta perfect fără pic de machiaj!

Cum să arăţi bine fără machiaj

Pensează-ţi sprâncenele

Cu siguranţa, sprâncenele ies în evidenţă pe un chip fără machiaj, aşa că trebuie să le acorzi o atenţie deosebită.

Descoperă aici un ghid complet pentru pensarea sprâncenelor în funcţie de forma feţei!

Dacă este nevoie, foloseşte un creion pentru a umple spaţiile goale, dar asigură-te că are o culoare aproapiată de cea a părului. Pentru creşterea sprâncenelor, poţi folosi în fiecare zi un amestec de ulei de ricin (ulei de Castor) şi vitamina A.

Accentuează-ţi ochii

Fără mascara sau creion dermatograf! Pentru ochi mai pătrunzători, foloseşte un ondulator de gene, apoi aplică puţin gel transparent pe ele. Desigur, poţi apela şi la extensiile de gene, dar deja ieşim din sfera naturalului.

Cearcănele îţi pot strica lookul, dar poţi scăpa de ele schimbându-ţi dieta. Acestea apar din cauza nopţilor nedormite, dar şi a carenţei de fier şi vitamina B din organism. Prin urmare,consumă mai multe alimente care conţin aceste substanţe nutritive. Apoi, foloseşte o cremă de ochi cu retinol sau cu efect de albire. Şi compresele cu apă ece sau cele cu mentă ori ceai verde sunt eficiente.

Albeşte-ţi dinţii

Un zâmbet perfect face cât 10 truse de machiaj! Aşadar, ai grijă de dantura ta, mergi la dentist şi rezolvă-ţi problemele, dar nu uita nici de albirea profesională, care te scapă de petele gălbui inestetice de pe dinţi. Menţine apoi rezultatele spălându-te pe dinţi cu o pastă cu efect de albire şi clăteşte cu apă de gură.

Nu uita de buze!

Exfoliză-le şi hidratează-le pentru a te bucura de un aspect frumos al acestora! Foloseşte un balsam de buze emolient sau înlocuieşte-l cu un strop de ulei de măsline. Masează-le săptămânal cu o periuţă de dinţi pe care presari puţin zahăr, pentru a îndepărta celulele moarte şi a scoate la lumină o pereche de buze numai bune de sărutat!

Ai grijă de părul tău!

Părul cu vârfuri deteriorate sau cel care lasă la iveală fire albe nu este de dorit pentru o apariţie fresh, de neuitat. Mergi la coafor, schimbă-ţi tunsoarea sau scurtează-ţi măcar vârfurile, alege culori naturale pentru păr şi foloseşte săptămânal măşti hrănitoare pentru podoaba capilară. De asemenea, nu abuza de placa de păr sau de ondulator, nici de fixativ sau de ceară, pentru că acestea deteriorează firul de păr, îl usucă. Pentru un plus de strălucire, clăteşte-ţi părul cu o infuzie din plante: salvie şi scoarţă de stejar pentru brunete şi muşeţel pentru blonde.

Foloseşte cremă de protecţie solară

Razele ultraviolete cresc semnificativ riscul de apariţie a ridurilor şi a petelor pigmentare, dar şi a cancerului de piele. Persoanele cu tenul foarte deschis sunt mai predispuse la dezvoltarea acestor probleme, aşa că, dacă ai pielea deschisă, foloseşte mereu cremă de protecţie solară, nu doar vara, ci pe tot parcursul anului.

Nu te spăla prea des pe faţă

Nu mai mult de 2 ori pe zi, recomandă specialiştii! Spală-te pe faţă dimineaţa şi seara, înainte de culcare. Dimineaţa poţi renunţa la apă în favoarea unui lapte demachiant sau a unui cub de gheaţă „plimbat” pe chip. Important este să nu agresezi pielea delicată de pe faţă cu tot felul de scruburi, deoarece elimini uleiurile naturale care protejează împotriva uscării excesive a tenului. Dacă ai tenul gras, o dată pe săptămână poţi folosi o mască pe bază de argilă albă.

Dormi în fiecare noapte 7-9 ore

Nopţile nedormite îşi lasă amprenta pe chipul tău, aşa că încearcă să te odihneşti în fiecare noapte între 7 şi 9 ore. Mergi la culcare nu mai târziu de ora 23:00, deoarece după miezul nopţii organismul secretă „hormonul frumuseţii”, melatonina, cel care te ajută să ai un aspect fresh dimineaţa. Încearcă să dormi pe sapte, pentru a reduce riscul de apariţie a ridurilor cauzate de statul cu faţa în pernă.

Mănâncă sănătos

Dieta joacă un rol esenţial în menţinerea frumuseţii pielii. Uleiurile vegetale, nucile, seminţele, fructele, legumele şi uleiul de peşte se numără printre cele mai importante surse de acizi graşi, vitamina E şi carotenoizi, adică exact armele împotriva îmbătrânirii pielii.

Îmbracă-te cu stil!

Culoarea hainelor pe care alegi să le porţi îţi poate influenţa aspectul chipului mai mult decât crezi! Fără machiaj, tenul poate părea palid, moiv pentru care este important să compensezi cu puţină culoare în outfit. Evită hainele negre sau nuanţele foarte reci şi alege în schimb tonurile de piersică, blue sau verde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”