5 alimente pentru un ten fără acnee

Pe lângă tulburările hormonale, şi alimentaţia joacă un rol important atunci când vine vorba despre sănătatea şi aspectul pielii. Un ten luminos, curat şi lipsit de coşuri poate fi păstrat cu ajutorul unei alimentaţii bogate în elemente benefice precum:
  • Publicat:
5 alimente pentru un ten fără acnee

Pe lângă tulburările hormonale, şi alimentaţia joacă un rol important atunci când vine vorba despre sănătatea şi aspectul pielii. Un ten luminos, curat şi lipsit de coşuri poate fi păstrat cu ajutorul unei alimentaţii bogate în elemente benefice precum:

1. Chefirul – acest minunat produs lactat fermentat ce provine din ţările caucaziene asigură consumatorilor un amestec de proteine, lipide şi zaharuri ideal pentru o sănătate de fier. În funcţie de perioada de fermentaţie, acesta poate fi mai mult sau mai puţin acru, mai bogat sau mai sărac în nutrienţi. De exemplu, cu cât este mai acru, cu atât va fi mai bogat în acid folic, una dintre cele mai importane vitamine în sarcină, în prevenirea anemiei şi în menţinerea unui aspect frumos al pielii.

Chefirul stimulează digestia şi detoxifică organismul în acelaţi timp. Iar atunci când corpul este curat pe dinăuntru, va străluci pe dinafară. Şi să nu uităm, desigur, de cantitatea importată de vitamina A care inhibă acumularea de keratină (keratina este o proteină care blocheaza porii pielii atunci când este produsă din abundenţă) şi sebum, reducând astfel riscul apariţiei coşurilor.

2. Quinoa – este o cereală arhaică, originară din America de Sud, căreia băştinaşii îi spuneau „mama tuturor cerealelor”. Are boabe mici şi rotunde de culoare gălbui-cenuşii, foarte bogate în proteine, fiind foarte hrănitoare şi benefică sănătăţii, în special a rinichilor şi a sistemului circulator.

În plus, datorită conţinutului bogat în seleniu, quinoa protejează pielea de efectele nocive ale soarelui, iar complexul de vitamina B reduce riscul de apariţie a petelor. Fibrele pe care le conţine ajută organaismul să se purifice, combat constipaţia şi contribuie, desigur, la menţinerea frumuseţii pielii.

3. Anghinarea – regina legumelor este una dintre cele mai importante surse de antioxidanţi din natură. Datorită acestei bogăţii şi a cantităţii ridicate de fibre, anghinarea este un soi de protector al colecistului, purifică organismul, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi reduce roşeaţa. În plus, ceaiul de anghinare combate afecţiunile ficatului şi pe cele renale, ajutând astfel organismul şă se cureţe pe interior pentru ca, mai apoi, să strălucească în exterior.

4. Ceaiul verde – nu mai are nevoie de nici un fel de intorducere. Ceaiul verde (mai ales în varianta sa organică) este unul dintre cele mai puternice arme în detoxofiere. Contribule la eliminarea grăsimilor, stimulează producţia de colagen – ceea ce este un avantaj nu doar pentru piele, dar şi pentru încheieturi.

De fapt, pielea este, în procent de circa 70%, constituită din colagen care îi menţine elasticitatea, fermitatea şi aspectul neted. În acelaşi timp, pe măsură ce înaintăm în vârstă, colagenul devine tot mai puţin sau de calitate scăzută. Prin urmare, ceaiul verde, care stimulează producţia acestuia, ar trebui să fie nelipsit din meniul zilnic.

În plus, datorită conţinutului de antioxidanţi, ceaiul verde combate acţiunea radicalilor liberi care, la nivelul pielii favorizează apariţia imperfecţiunilor, inclusiv a coşurilor.

5. Afinele – aceste bombe de antioxidanţi, vitamine şi minerale au un efect extraordinar asupra pielii. Acestea asigură circa 25% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C, stimulează şi ele producţia de colagen şi protejează pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete. Consumate regulat, afinele reduc inflamaţiile pielii şi îi menţin elasticitatea.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân