5 metode de combatere a celulitei

Alimentaţia, sportul şi cremele nu sunt suficiente pentru a scăpa de celulita în stadii mai avansate. Medicul Florentina Zaharia recomandă pentru Gândul terapii de ultimă generaţie, precum „patul de colagen”, electrostimularea, termocuverta sau vibrosauna. Află care este cea mai potrivită terapie pentru problema ta!
  • Publicat:
5 metode de combatere a celulitei

Alimentaţia, sportul şi cremele nu sunt suficiente pentru a scăpa de celulita în stadii mai avansate. Medicul Florentina Zaharia recomandă pentru Gândul terapii de ultimă generaţie, precum „patul de colagen”, electrostimularea, termocuverta sau vibrosauna. Află care este cea mai potrivită terapie pentru problema ta!

Celulita, acel aspect de „coajă de portocală”, este o problemă provocată de dezechilibrul hormonal dintre nivelul de estrogen şi progesteron din organism. De aceea, femeile sunt cele mai predispuse. Celulita este mai frecventă pe coapse şi fese, întrucât aceste zone au tendinţa de a stoca mai multă grăsime corporală.

Cafeaua şi zahărul în exces, „inamicii” pielii

Printre factorii care favorizează celulita se numără: moştenirea genetică, menopauza, sarcina, modificările de metabolism celular care apar la pubertate, alimentaţia deficitară bogată în zahăr şi fumatul.

Glucoza în exces dereglează metabolismul celulelor adipoase. Zahărul, băuturile acidulate dulci, băuturile fierbinţi, pantalonii foarte strâmţi şi tocurile, chiar şi cofeina în exces sunt de evitat, pentru că pot agrava celulita. În mod paradoxal, cremele cu cofeină ajută în cazul celulitei, însă cafeaua în exces are efect invers”, explică Dr. Florentina Zaharia, medic dermatolog în cadrul clinicii Bioderm.

Celulita în stadiu iniţial se poate „trata” cu sport (mersul pe jos, înotul etc.) şi o alimentaţie corectă, însă celulita în stadii avansate trebuie „ajutată” cu terapii specifice. “Cremele singure nu ajută”, precizează medicul dermatolog. Dincolo de aspectul inestetic, celulita avansată este o problemă care afectează sănătatea, întrucât poate provoca inflamaţie cronică şi dureri locale.

Medicul dermatolog Florentina Zaharia recomandă cinci terapii care fac minuni în cazul celulitei:

1. Liftingul corporal

Aparatul foloseşte metoda non-invazivă a aspiraţiei continue, care stimulează microcirculaţia de la nivelul dermului. “Această tehnică îmbunătăţeşte drenajul limfatic şi ajută la eliminarea rapidă a lichidelor, toxinelor şi grăsimilor acumulate”, adaugă medicul dermatolog. Astfel, nodulii de grăsime subcutanaţi, cei care conferă aspectul de „coajă de portocală”, se dezintegrează.

2. Vibrosauna

Este o nouă terapie de vindecare a celulitei, care constă într-o saună terapeutică uscată, echipată cu un pat vibrant, cu aer uscat cald şi aer încărcat negativ (aer curăţat de bacterii prin ionizare). Vibrosauna este o terapie combinată care implică toate simţurile, relaxează muşchii, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi alimentarea ţesuturilor, accelerează metabolismul celular şi reduce tensiunea arterială. „ Pe lângă celulită, vibrosaua este recomandată şi pentru ameliorarea altor probleme de sănătate, precum durerile de spate, leziunile sportive, tensiunea arterială ridicată sau insomnie”, mai spune medicul Florentina Zaharia. O şedinţă de 30 de minute la vibrosaună echivalează cu pierderea a 900 de calorii.

Află ce alte metode poţi folosi în Gândul!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”