7 sfaturi de îngrijire a părului toamna

Odată cu apropierea sezonului rece, apar şi problemele legate de întreţinerea părului. Obişnuit cu sezonul cald, părul nostru va deveni fragil de-a lungul sezoanelor răcoroase, motiv pentru care va avea nevoie de atenţie în plus, pentru a-şi redobândi sau pentru a-şi menţine supleţea, sănătatea şi strălucirea.
  • Publicat:
7 sfaturi de îngrijire a părului toamna

Odată cu apropierea sezonului rece, apar şi problemele legate de întreţinerea părului. Obişnuit cu sezonul cald, părul nostru va deveni fragil de-a lungul sezoanelor răcoroase, motiv pentru care va avea nevoie de atenţie în plus, pentru a-şi redobândi sau pentru a-şi menţine supleţea, sănătatea şi strălucirea.

Purtaţi o pălărie

Un sfat foarte simplu, este să purtaţi o pălărie atunci când vă aflaţi afară deoarece fereşte părul de de vânt sau ploaie. O modalitate foarte bună de a evita deranjarea coafurii constă în înfăşurarea părului într-o eşarfă de mătase înainte de a pune pe cap pălăria.

Protejaţi-vă părul

O modalitate foarte bună de a domoli firele rebele, statice, este de a utiliza un produs bun de styling şi protecţie atunci când vă uscaţi părul. De asemenea, este important să utilizaţi un produs pe păr înainte de a-l îndrepta sau de a folosi ondulatorul pentru a crea bucle.

Tratament hidratant

În timpul lunilor reci este recomandat să vă trataţi părul o dată pe săptămână, cu ajutorul  unui tratament extrem de hidratant, precum măştile cu avocado sau ulei de cocos şi argan. Este importantă protecţia părului în special în sezonul rece, atunci când acesta tinde să se deterioreze din cauza temperaturilor scăzute. O altă alternativă este să aplicaţi puţin ulei hidratant pe păr imediat după spalare şi să lăsaţi puţin părul într-un prosop, după care să îl uscaţi cu atenţie.

Spălaţi părul cât mai rar

Spălatul părului trebuie să fie redus la un nivel relativ minim, de-a lungul sezonului rece, în jur de două-trei ori pe săptămână. Acest lucru va preveni părul de la uscarea extremă. De asemenea, întotdeauna asiguraţi-vă că vă uscaţi părul înainte de a părăsi casa (nu numai pentru că vă veţi alege cu o răceală), dar umezeala din păr combinat cu aerul rece va degrada şi mai rău firul de păr, făcându-l mai fragil şi uscat.

Tăiaţi vârfurile

Tăierea regulată a vârfurilor părului este o modalitate foarte bună de a menţine părul într-o stare de sănătate pe timpul lunilor de toamnă. Odată ce vârfurile despicate vor fi eliminate, acest lucru le va împiedica să se extindă, astfel încât să deterioreze părul pe întreaga lui lungime.

Investiţi într-un umidificator

Un secret neaşteptat pentru a menţine părul frumos şi sănătos pe timpul rece este investiţia într-un umidificator. Probabil că vă gândiţi că umiditatea va face părul să devină creţ şi rebel, pierzându-şi strălucirea, dar atunci când aerul din apartament devine foarte uscat, umidificatorul ajută la păstrarea hidratării.

Cât mai natural

Eliminaţi produsele care sunt pline de chimicale – scăpaţi de şampoanele comerciale, produsele din supermarket care sunt pline de parabeni şi substanţe chimice dăunătoare. Aşa cum acestea sunt dăunătoare interiorului corpului nostru, nu e bine nici să le aplicăm pe piele sau pe păr. Alegeţi un şampon natural, organic realizat cu ingrediente naturale, cum ar fi rozmarinul, ghimbirul sau nuca de cocos.

Fără prosop

Nu vă uscaţi părul frecându-l cu un prosop! Mai bine vă înfăşuraţi părul în prosop, pentru a absorbi excesul de apă. Sau puteţi folosi un material neted, de bumbac (precum un tricou) sau prosop din microfibră. Prosoapele sunt aspre, iar ultimul lucru pe care îl dorim este ca părul nostru să devină aspru şi rebel!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”