Când e recomandată uscarea părului cu foehnul faţă de cea naturală?

“Uscatul părului cu foehnul îţi distruge părul”. De câte ori nu ai auzit acest avertisment? Se pare că nu este în totalitate adevărat, dar cu o condiţie.
  • Publicat:
Când e recomandată uscarea părului cu foehnul faţă de cea naturală?

“Uscatul părului cu foehnul îţi distruge părul”. De câte ori nu ai auzit acest avertisment? Se pare că nu este în totalitate adevărat, dar cu o condiţie: trebuie ca temperatura aerului să nu fie una foarte ridicată.

Orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia, pentru că deschide cuticula, îl deshidratează şi îl deteriorează.

Specialiştii ghd recomandă folosirea foehnului în special pentru părul lung. Motivul? Uscarea naturală ia mai mult timp şi se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influenţează în mod negativ cheratina, iar părul tău devine şi mai fragil. De asemenea, trebuie să mai ştii că părul este şi mai expus când îl coafezi imediat după spălare.

Pentru a-ţi usca părul fără a-l deteriora urmează aceste reguli simple:

1. Foloseşte un prosop cu microfibre

Este important să încerci să îndepărtezi cât mai repede excesul de apă, fără a expune părul la temperaturi ridicate.
Prosoapele normale de baie pot determina ruperea părului (firul este foarte fragil când este ud) sau îl pot electriza. Fii atentă să tamponezi uşor şuviţele de păr pentru a nu-i afecta structura.

2. Nu peria părul ud

Nu folosi peria când ai părul ud. Aceasta îl încurcă şi îl rupe. Poţi folosi un pieptene cu dinţi rari pentru a-l descurca. Încearcă să aplici un ulei sau un conditioner leave-in pentru ca pieptănatul să fie mai uşor de realizat. Aşteaptă ca părul să se usuce înainte de a-l peria.

3. Uscătorul de păr trebuie setat pe o temperatură joasă

Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiştii ghd recomandă să foloseşti o temperatură medie sau joasă pentru foehn. Când simţi că o anumită secţiune a părului se încălzeşte este important să schimbi direcţia aerului cald.
   
4. Când părul este uscat poţi folosi temperaturi ridicate

Coafatul realizat pe păr ud este una dintre principalele cauze ale deteriorării. De aceea, este recomandat ca acesta să fie uscat aproape în totalitate până să apelezi la temperaturi ridicate. 

Temperatura optimă pentru a usca şi coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius. Cele de peste 210 grade cauzează deteriorarea firului pe termen lung şi alterarea culorii.

Unele branduri de uscătoare profesionale sunt setate să funcţioneze la această temperatură ideală, pentru coafare dar şi pentru protejarea podoabei capilare în timpul procesului de stilizare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”