Cât de des ne spălăm părul? Regulile hairstylistului

În general, specialiştii cred că parul trebuie spălat regulat, însă nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă distrugerea uleiurilor naturale ale pielii şi ale firului de păr.
  • Publicat:
Cât de des ne spălăm părul? Regulile hairstylistului

Părerile sunt împărţite când vine vorba de cât de des ar trebui să ne spălăm pe cap. Fiecare dintre noi are propriile reguli de îngrijire a părului, de aceea există atât de multe supoziţii în privinţa unui obicei în aparenţă banal.

În general, specialiştii cred că părul trebuie spălat regulat, însă nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă distrugerea uleiurilor naturale ale pielii şi ale firului de păr. Ideal este să îţi speli părul de 2-3 ori pe săptămână.

“Trebuie să uităm de mitul spălatului o dată pe săptămână cum ne-a învăţat bunica şi să fim realişti. E novoie să ne spalăm părul exact când se murdăreşte şi când excesul de sebum îşi face apariţia la rădăcină. Că este în fiecare zi sau odată la 2-3 zile, depinde de la caz la caz”, este de părere Bogdan Mirică, hairstylist Londa Professional.

Dacă visezi la un păr cu volum, este important să alegi produsele de îngrijire care răspund nevoilor tipului tău de păr.

“Acasă, recomand produsele profesionale care să meargă mână în mână cu o nevoie specifică. De exemplu, dacă ţi se îngraşă repede scalpul, trebuie să foloseşti un sampon care să cureţe bine. Dacă ai un păr uscat, recomand o gamă de hidratare. De asemenea, părul fin are nevoie de o îngrijire personalizată. Produsele pe bază de ulei şi silicon încarcă părul şi îl fac să arate mai subţire”, susţine Bogdan Mirică.

Părul trebuie spălat regulat, însă nu în fiecare zi, pentru că spălarea zilnică înseamnă şi distrugerea uleiurilor naturale ale pielii şi distrugerea firului de păr. 

Dacă îţi speli părul des, încearcă să nu foloseşti prea mult şampon, pentru că, în timp, acesta poate afecta capilarele firului de păr. În plus, optează pentru un şampon mai blând cu ingrediente naturale, fără sulfaţi şi parabeni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Tunsori ideale pentru părul fin
Tunsori ideale pentru părul fin
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”