Cum îţi usuci părul corect, cu ajutorul foehnului

Cum îţi usuci părul? Faci parte dintre persoanele care cred că uscarea cu foehnul periclitează starea de sănătate a părului? Nu uita că orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. Află care sunt cele mai bune practici pentru uscarea cu foehnul.
  • Publicat:
Cum îţi usuci părul corect, cu ajutorul foehnului

Fiecare dintre noi are o rutină de frumuseţe tipică. Unele dintre noi ne spălăm pe păr în fiecare zi, altele la două sau chiar la trei zile. În funcţie de cum ne-o cere părul sau starea de spirit. Iar apoi, ce faci? Cum îţi usuci părul?

Faci parte dintre persoanele care cred că uscarea cu foehnul periclitează starea de sănătate a părului? Ei bine, iată detalii. Dacă optezi pentru un uscător de păr performant, care să poată emite un flux de aer mai puţin fierbinte, atunci nu ai de ce să îţi faci griji.

Nu uita că orice exces de căldură în coafarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru că această acţiune deschide cuticula, deshidratează părul şi îl deteriorează.

Specialiştii ghd ne-au oferit 4 Sfaturi pentru uscarea parului cu foehnul

1. Dacă ai părul lung, evită uscarea naturală

Dacă eşti mândra posesoare a unui păr lung, atunci e mai bine să alegi uscarea cu foehnul. Iată şi motivaţia: uscarea naturală ia mai mult timp şi se pare că moleculele de apă care pătrund în structura firului de păr influenţează în mod negativ cheratina. Rezultatul?  Părul tău devine mai uscat şi mai fragil.

2. Părul ud nu se perie

Când ai părul ud, uită de perie. De ce? Pentru că aceasta îl încurcă şi îl rupe. Dacă vrei să îl descurci, atunci utilizează un pieptene cu dinţi rari. Totodată, nu uita să aplici un ulei pentru ca pieptănatul să fie mai uşor de realizat.

3. Tamponează părul cu un prosop cu microfibre

Prosoapele de bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează aşadar pentru un prosop cu microfibre.

4. Setează uscătorul de păr la o temperatură joasă

Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiştii ghd recomandă să foloseşti o temperatură medie sau joasă pentru foehn.  Când simţi că o anumită secţiune a părului se încălzeşte, este important să schimbi direcţia aerului cald.

Temperatura optimă pentru a usca şi coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.

Dacă îţi cauţi un foehn la care să cunoşti temperatura furnizată, uscătoarele de la ghd sunt concepute să funcţioneze la această temperatură ideală pentru coafare, dar şi pentru protejarea părului în timpul procesului de stilizare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”