Cum obţii şi păstrezi nuanţa perfectă de blond pentru tine?

De la auriul care atrage toate privirile, până la culoarea şampaniei spumante, părul blond a avut mereu parte de priviri admirative. Dar cum alegi nuanţa perfectă de blond, potrivită pentru fizionomia şi tenul tău?
  • Publicat:
Cum obţii şi păstrezi nuanţa perfectă de blond pentru tine?

De la auriul care atrage toate privirile, până la culoarea şampaniei spumante, părul blond a avut mereu parte de priviri admirative. Dar cum alegi nuanţa perfectă de blond, potrivită pentru fizionomia şi tenul tău?

Blondul îţi scoate în evidenţă nu doar podaba capilară,  dar şi ochii sau pielea, deoarece funcţionează ca un iluminator. Pentru a crea un echilibru între tenul tău şi blondul ales, ai de căutat nuanţa perfectă pentru tine. Iată de unde trebuie să porneşti:

  • Pielea deschisă la culoare se poate asocia uşor cu nuanţe deschise, blânde şi calde;
  • Pielea caucaziană merge perfect atât cu nuanţele calde, cât şi cu cele reci;
  • Pielea măslinie se asociază bine cu nuanţele de bej cald, auriu sau cupru;
  • Pielea închisă poate merge pe un blond platinat sau orice nuanţă de auriu.

Ai gasit nuanţa ideală pentru tine? Înainte de a porni spre salon, gândeşte-te şi cum îţi vei îngriji părul. Un aspect extrem de important este cum să îţi păstrezi în timp culoarea aleasă.

Cum menţii culoarea părului vopsit blond?

1. Foloseşte un şampon special dedicat părului vopsit blond

Primul pas îl reprezintă alegerea şamponului potrivit. Părul blond are tendinţa să se îngălbenească după mai multe spălari, iar în urma acestora devine mat şi tern. Aşa că alege un produs de îngrijire special destinat părului vopsit blond, care va menţine culoarea pe o durată mai îndelungată. 

Specialiştii de la Wella Professionals ne recomandă pentru această etapă şamponul Color Recharge Cool Blonde, ce conţine pigmenţi de culoare care se vor depozita direct pe firul de păr în momentul spălării, împrospătând în acest fel nuanţa existentă şi hidratând intens zonele care necesită reparare.

2.  Aplică o mască de îngrijire

Părul blond cere mai multă atenţie şi după spălare. Clăteşte părul bine şi foloseşte un prosop pentru a elimina surplusul de apă. Pe părul umed, aplică o mască de îngrijire, care are rolul de a oferi o hidratare mai bună. Părul blond, care trece prin schimbări substanţiale la salon, are nevoie de mai multă hidratare decât alte tipuri de păr vopsit. 

Un produs indicat pentru acest pas este Color Revive Blonde & Silver Mask de la Londa Professional, care ajută la neutralizarea tonurilor de galben şi auriu din par. Aceasta reîmprospătează orice nuanţă de blond, hidratează şi dă un plus de strălucire părului.

3. Pentru styling, utilizează un produs cu protecţie termică şi care oferă efect de strălucire

Produsele de styling sunt perfecte pentru aranjarea părului, dar în cazul celui blond este nevoie de o protecţie mai delicată a firului de păr. Aici îţi recomandăm Trilliant de la Sebastian Professional, un produs care conţine un complex creat pentru a îngriji delicat părul. Acesta ofera mai multă strălucire şi protecţie împotriva căldurii şi soarelui. Părul capata volum atunci când produsul este utilizat pe părul umed şi apoi coafat.

Foto: Pixabay

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân