Cum pot să îşi îngrijească pielea bărbaţii. 6 reguli ce trebuie respectate

În general, bărbaţii răman adepţii unui ritual de îngrijire cât mai simplu. Cu toate astea, mulţi dintre ei îşi doresc un ten sănătos, care să îşi păstreze aspectul tânăr, iar acum îl pot avea. Deşi pielea bărbaţilor este mai groasă decât a femeilor, elementele de îngrijire rămân aceleaşi.
  • Publicat:
Cum pot să îşi îngrijească pielea bărbaţii. 6 reguli ce trebuie respectate

În general, bărbaţii rămân adepţii unui ritual de îngrijire cât mai simplu. Cu toate astea, mulţi dintre ei îşi doresc o piele sănătoasă, care să îşi păstreze aspectul tânăr, iar acum o pot avea.

Deşi pielea bărbaţilor este mai groasă decât a femeilor, elementele de îngrijire rămân aceleaşi.

1.Consultaţi etichetele  produselor: Produsele de îngrijire pe care le alegeţi trebuie să fie destinate tipului dv. de piele de piele. Dacă aveţi un ten predispus la acnee, căutaţi produse de curăţare hidratante fără ulei sau noncomedogenice, deoarece acestea nu vă vor înfunda porii. Dacă aveţi o piele sensibilă, utilizaţi produse uşoare, fără parfum, deoarece cele parfumate vă usucă şi vă irită pielea. În rest, aveţi grijă la cele cu ingrediente necunoscute, pentru că multe dintre acestea conţin arome care pot dăuna tenului.

2. Spălaţi-vă faţa zilnic şi după practicarea exerciţiilor fizice. Folosiţi pentru faţă un produs de curăţare şi apă călduţă, niciodată fiebinte. Săpunul obişnuit conţine ingrediente dure care vă usucă pielea.

3. Respectaţi tehnica de bărbierit. Dacă pentru unii bărbaţi maşinile de ras cu mai multe lame pot funcţiona bine, la alţii pot lăsa urme pe piele. Dacă obţineţi desori răni de la ras sau fire de păr îngroşate, utilizaţi un aparat cu o singură lamă sau cu două şi încercaţi să nu vă întindeţi pielea în timpul bărbieritului. Înainte de a trece la treabă, pielea trebuie umezită, pentru că astfel părul poate fi îndepărtat cu uşurinţă. Folosiţi o cremă de ras de calitate, nu geluri, şi începeţi să vă radeţi în direcţia creşterii părului. Clătiţi după fiecare alunecare a aparatului de ras şi schimbaţi lama după cinci întrebuinţări.

4. Hidratarea zilnică e esenţială.  Aplicaţi un produs hidratant pe faţă şi corp imediat după baie sau ras, pentru că atunci pielea este încă umedă. Cremele hidratante captează apa în piele, iar asta ajută la reducerea ridurilor, vă fac tenul să pară strălucitoar şi îi conferă un aspect tânăr.

5. Verificaţi-vă pielea în mod regulat. Petele care îşi schimbă culoarea, vă dau mâncărimi sau sângerează sunt adesea semne de avertizare timpurie a cancerului de piele. Dacă observaţi ceva suspect la nivelul pielii, mergeţi la dermatolog. Bărbaţii de peste 50 de ani au un risc mai mare de a dezvolta melanom, cea mai periculoasă formă de cancer de piele, decât restul. Dacă este descoperit într-un stadiu incipient , cancerul de piele poate fi tratat.

6. Nu renunţaţi la crema protectoare în aer liber. Pentru a preveni apariţia ridurilor şi a petelor, înainte să ieşiţi afară şi să intraţi în contact cu soarele, aplicaţi o cremă de protecţie pe zonele expuse, inclusiv scalpul, urechile, gâtul şi buzele. E indicat să utilizaţi o cremă cu spectru larg, rezistentă la apă cu un SPF de 30 sau mai mare Aceasta poate fi aplecată la fiecare două ore sau imediat ce înotaţi sau transpiraţi. De asemenea,  puteţi să vă protejaţi pielea printr-o îmbrăcăminte adecvată şi ochelari de soare cu protecţie UV.

Tenul fiecărui om este diferit, aşa că nu există o reţetă general valabilă. Dacă nu sunteţi sigur ce tip de piele aveţi sau dacă aveţi întrebări despre cum să vă îngrijiţi pielea, consultaţi un dermatolog .
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”