Cum poţi preveni exfolierea şi ruperea unghiilor : 12 sfaturi pentru o manichiură perfectă

Iată câteva sfaturi pentru o manichiură perfectă chiar la tine acasă!
  • Publicat:
Cum poţi preveni exfolierea şi ruperea unghiilor : 12 sfaturi pentru o manichiură perfectă
Ai unghiile murdare. Când cureți nuci sau vii de la plivit roșiile în grădină, ai o scuză pentru faptul că unghiile tale arată dizgrațios. Dar dacă nu faci nimic, la propriu, și totuși ai negru sub unghii, poate ar fi cazul să te mai speli pe mâini, să îți tai unghiile și, poate, să folosești și peria de unghii.

Ştim cu toate cât de enervante sunt momentele când unghiile ni se rup şi cât  de mult le urâm. Dacă se întâmplă să ţi se rupă o unghie în mod accidental este perfect normal.

Dar dacă unghiile tale se rup, exfoliază, înmoaie sau subţiază în mod frecvent, atunci s-ar putea să existe o problemă legată fie de o lipsă a vitaminelor în organism, fie de modul în care îţi tratezi unghiile.


Cum orice problemă are o rezolvare, dacă vei învăţa să îţi îngrijeşti în mod corect unghiile, cu siguranţă vei ajunge să te bucuri de unghii frumoase şi mai ales sănătoase.

Iată câteva sfaturi, oferite de Ioana Hăndăbuţ – specialist Profihairshop, pentru o manichiură perfectă chiar la tine acasă!

Unghii perfecte la tine acasă: 12 sfaturi de care să ţii cont

1. Taie-ţi unghiile corect! Specialiştii ne recomandă să tăiem unghia drept, pentru ca acestea să nu se încarneze sau să se infecteze.

2. Alege-ţi o pilă de calitate şi pileşte unghiile într-o singură direcţie! Primul pas este alegerea unei pile de calitate şi potrivită nevoilor tale. Dacă ai unghiile subţiri şi exfoliate, în mod evident o pilă abrazivă nu va face decât să îţi deterioreze şi mai tare unghia. Pentru unghiile exfoliate, recomandarea ar fi o pilă cu 7 paşi, întrucât aceasta deţine suprafeţe foarte netede, care vor permite pilirea şi netezirea unghiilor în acelaşi timp. În mod corect, unghiile nu se pilesc prin mişcări stânga-dreapta, ci doar într-o singură direcţie, pentru a evita exfolierea primului strat al unghiilor.

3. Foloseşte tratamente dedicate unghiilor! Aceste tratamente se găsesc în gamele de produse ale mai multor brand-uri. Deşi pot fi puţin mai costisitoare, tratamentele fortifiante profesionale vor face minuni şi vor face diferenţa. Acestea se aplică pe unghia curată si protejează şi întăresc structura unghiei.

4. Hidratează cuticulele! Cuticulele sunt bariera naturală de protecţie a unghiilor împotriva bacteriilor care le pot afecta. Foloseşte uleiuri speciale pentru îngrijirea şi hidratarea cuticulelor, pentru că acestea ajută de asemenea la hidratarea şi menţinerea sănătăţii unghiilor.

5. Foloseşte crema pentru mâini şi cuticule! Hidratarea este cheia, atât pentru faţă, mâini, corp, cât şi pentru unghii. Aplică crema şi masează unghiile şi cuticulele la fel ca mâinile, astfel ele vor fi sănătoase şi strălucitoare, aşa cum îţi doreşti.

6. Bază! Chiar dacă îţi colorezi unghiile la tine acasă, nu trebuie să uiţi de aplicarea unei baze inainte de ojă, pentru că aceasta nu numai că protejează unghiile de contactul direct cu oja, dar ajută la menţinerea culorii pentru mai mult timp şi ajuta foarte mult la aplicarea acesteia. Dacă vrei ca lacul de unghii să reziste mai mult timp, specialiştii recomandă aplicarea unui strat de base coat înainte de fiecare strat de ojă.

7. Top Coat! La fel de important precum base coat-ul, top coat-ul asigură acel aspect strălucitor şi îngrijit al manichiurii tale, pe care ştim cat de mult ţi-l doreşti.

8. Taie unghiile în mod regulat! Într-adevar, unghiile lungi sunt frumoase, dar dacă te confrunţi cu ruperea şi exfolierea unghiilor, acestea vor arăta mult mai bine scurte. În plus, unghiile au nevoie să fie tăiate pentru a creşte sănătos, la fel ca vârfurile părului.

9. Fii delicată! Fie că le pileşti, le masezi sau colorezi, unghiile au nevoie să fie tratate cu blândeţe, fiind atât de subţiri chiar şi în mod normal, nu doar atunci când sunt rupte sau exfoliate.

10. Protejează-le! În timpul activităţilor care pot afecta unghiile, precum curăţenia sau grădinăritul, protejează unghiile purtând o pereche de mănuşi.

11. Atenţie la îndepărtarea ojei! Soluţiile de curăţare a ojei pot afecta şi usca unghiile. Evită soluţiile care conţin substanţa numită formaldehidă, pentru că aceasta poate scădea rezistenţa unghiilor tale.

12. Foloseşte produse profesionale! Ne dorim să obţinem o manichiură perfectă acasă, exact aşa cum o avem după ce plecăm de la salon. Acest lucru nu este deloc imposibil, întrucât produsele profesionale de îngrijire a manichiurii nu mai sunt deloc greu de găsit. În plus, cu ajutorul acestora îţi vei proteja unghiile, vei avea parte de o manichiură impecabilă şi de lungă durată şi vei economisi timp.

Dacă părul frumos este gloria încoronată a feţei tale, unghiile frumoase sunt gloria încoronată a mâinilor tale, iar urmând sfaturile de mai sus vei obţine cu siguranţă rezultatul mult dorit. Dar nu uita, sănătatea stă la baza frumuseţii chiar şi în cazul unghiilor noastre!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân