De ce cresc fire de păr sub piele?

Dacă obişnuieşti să te razi cu lama, e foarte posibil să te confrunţi cu fire de păr crescute sub piele, dar poţi evita acest lucru respectând câteva reguli.
  • Publicat:
De ce cresc fire de păr sub piele?

Dacă obişnuieşti să te razi cu lama, e foarte posibil să te confrunţi cu fire de păr crescute sub piele, dar poţi evita acest lucru respectând câteva reguli. Firele de păr care cresc sub piele cauzează o mică inflamaţie şi au aspectul unor coşuri, care conţin de multe ori şi puroi.

Cel mai probabil, le vei observa în zona inghinală sau la subraţ şi sunt foarte deranjante din punct de vedere estetic, cauzând uneori şi dureri.

Iată câteva cauze care favorizează creşterea firelor de păr sub piele:

  • Folosirea unor produse care astupă porii (deodorantele sau lamele de ras care au benzi emoliente – cele cu aloe în special)
  • Epilarea cu lama fără un duş prealabil
  • Transpiraţia abundentă
  • Epilarea cu ceară (cauzează iritaţii şi inflamaţii)
  • Epilarea în fiecare zi sau la cel mult două zile

Firele de păr crescute sub piele sunt inestetice, dar pot duce şi la apariţia hiperpigmentării (culoarea închisă a pielii în zona respectivă).

Pentru a evita creşterea firelor de păr sub piele, este indicat să exfoliezi bine pielea înainte cu produse pe bază de acid salicilic, să ai o igienă exemplară şi să schimbi des lama de ras.

Firele de păr crescute sub piele nu trebuie zgândărite, mai ales dacă sunt şi infectate (afecţiune numită foliculită). Păstrează zona curată, şterge bine pielea cu un burete aspru în timpul duşului, exfoliază cu un scrub (poate fi zaţ de cafea sau chiar mălai) şi evită să foloseşti lama de ras. De cele mai multe ori, firele crescute sub piele ies la suprafaţă dacă urmezi aceste sfaturi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân