In sezonul rece incep tratamentele de reintinerire

Expunerea tenului la conditiile meteo din sezonul rece il poate usca, de aceea dupa o plimbare prin vant sau ploaie fata trebuie curatata si data cu o crema emolienta. T
  • Publicat:
In sezonul rece incep tratamentele de reintinerire
In sezonul rece incep tratamentele de reintinerire

Expunerea tenului la conditiile meteo din sezonul rece il poate usca, de aceea dupa o plimbare prin vant sau ploaie fata trebuie curatata si data cu o crema emolienta. Totusi, faptul ca intensitatea luminii scade odata cu venirea toamnei face ca momentul sa fie ideal pentru inceperea tratamentelor de reintinerire.

„Acestea pot fi cutanate, bazate pe solutii de peeling, dermabraziune, laser sau lumina intens pulsata. Aceste tratamente produc, intr-o anumita masura, cojirea pielii, stimuland revigorarea suprafetei cutanate. Prin aceste proceduri pot fi reduse petele cafenii provocate de expunerea indelungata la soare, pot fi inchise capilarele dilatate sau se pot micsora porii”, sustine Mihaela Leventer, medic primar dermatolog.

Pe timp umed si rece se recomanda cremele nutritive, regeneratoare, cu o baza mai onctuoasa. Produsele trebuie alese atat in functie de tipul tenului, cat si pe baza experientei personale privind toleranta la anumite ingrediente, afirma dr. Mihaela Leventer.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sutien pentru… fund
Sutien pentru… fund
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân