Învaţă să mergi ca un supermodel!

Să stăpâneşti arta sensibilă a mersului este un lucru simplu, dar care atunci când nu este realizat corect, te poate face să pari mai grasă doar din cauza unei ţinute cocoşate.
  • Publicat:
Învaţă să mergi ca un supermodel!

Să stăpâneşti arta sensibilă a mersului este un lucru simplu, dar care atunci când nu este realizat corect, te poate face să pari mai grasă doar din cauza unei ţinute cocoşate.

Recomand lecţii de mers (da, chiar există) oricui care a căzut vreodată la o petrecere, într-un restaurant, în timp ce ducea o cană de cafea sau care poartă în mod regulat pantofi ciudaţi (nu ciudaţi în sensul de neasortaţi, ci în sensul de nepotriviţi).

Iată o lecţie excelentă despre cum să mergi graţios!

Minunata Jean Broke-Smith (fost director al Şcolii de etichetă Lucie Cayton din Anglia) ţi-ar spune să stai dreaptă, să îţi încordezi fundul şi să înaintezi astfel încât călcâiele să urmeze o linie de-a lungul podelei, iar degetele să iasă în evidenţă foarte puţin.

Întâi, un picior înaintea celuilalt, apoi treci graţios greutatea pe călcâiul piciorului din faţă, apoi pe picior şi pe degetul mare, în timp ce ridici piciorul din spate, îl pui în faţă şi aşa mai departe.

Ideea e să aluneci cu echilibru şi, după cum este sugerat, să îţi spui în gând: „călcâi-picior-deget”, „călcâi-picior-deget”.

Chiar dacă mai vezi ocazional pantomima cu calul, modelele ştiu cum să meargă, e un talent dobândit după ani de exerciţiu. După cum spune modelul Jessica Stam: „Primele impresii contează mult, fie că mergi pe podium la o prezentare, fie că intri într-un restaurant, pentru o întâlnire cu un necunoscut… Când o femeie păşeşte mai încrezătoare, chiar poate influenţa felul în care o văd ceilalţi – ca şi propria părere despre ea.”

Dacă ai văzut vreodată mersul degajat al lui Naomi Campbell sau pasul încrezător al lui Gisele Bündchen, ştii la ce se referă Stam.

Iată cum să faci ca ele, în acele zile în care vrei să impresionezi (şi nu numai):

  • Umerii traşi înapoi şi în jos, capul drept, bărbia sus, ochii fixaţi blând pe la jumătatea distanţei.
  • Pelvisul puţin în faţă. Nu prea mult, altfel vei cădea pe spate şi nu va fi plăcut.
  • Degetele în faţă. Un picior este pus în linie cu celălalt, astfel încât urmele tale să facă o linie dreaptă. Nu eşti raţă, deci nu te legăna.
  • Fă paşi mai lungi şi ridică piciorul cu totul de pe podea în timp ce mergi.
  • Încordează muşchii abdominali, pentru a te reechilibra, apoi relaxează şoldul.

Dacă vei ţine cont de aceste sfaturi, te asigur că vei reuşi să mergi ca o profesionistă, cu toate tipurile de pantofi!

Sursa: „101 trucuri pentru o siluetă perfectă”, Mimi Spencer

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân