Lipoaspiraţia sau cum să-ţi recapeţi silueta după naştere!

Apariţia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc în viaţa unei femei.
  • Publicat:
Lipoaspiraţia sau cum să-ţi recapeţi silueta după naştere!

Apariţia unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente ce au loc în viaţa unei femei. Deşi aduce cu sine o mare bucurie, sarcina afectează în mod vizibil corpul femeii.

Cele mai evidente  modificări ce au loc în timpul sarcinii sunt la nivelul abdomenului.

Soluţia care vine în ajutorul mamelor ce au rămas cu depunderi adipoase în urma sarcinii poate fi lipoaspiraţia.
 

Lipoaspiraţia sau liposucţia este una dintre cele mai frecvente proceduri de chirurgie estetică. Popularitatea sa se datorează rapidităţii de realizare a operaţiei, eficienţei sale, dar şi a timpului redus in care apar rezultatele. Foarte important este faptul că noile tehnici, alături de tehnologia avansată, pot oferi o sculptare permanentă în cazul în care se respectă şi indicaţiile de întreţinere corporală.

”Liposucţia funcţionează prin eliminarea ţesutului adipos în exces, reconturând corpul şi creând o siluetă suplă. Operaţia este ideală în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină şi vor să scape rapid de depunerile aflate pe abomen, dar sunt vizate şi alte zone precum coapsele, fesele şi braţele. În completarea liposucţiei poate veni şi procedura de ridicare a sânilor cu sau fără implant. Efectuarea acestor proceduri chirurgicale se poate realiza, mai ales în cazul proaspetelor mămici, doar după bifarea unui set complex de analize şi, mai important, după un anumit timp de la naştere. Atât în timpul sarcinii, cât şi după naştere, corpul suferă numeroase modificări. Este necesar să lăsăm corpul să se recupereze înainte de a apela la operaţiile estetice postnatale.”, a declarat dr. estetician Călin Doboş.

Ce presupune intervenţia în cazul femeilor care au trecut printr-o sarcină?

Pentru început, medicul trebuie să evalueze starea de sănătate a pacientei, să determine localizarea depozitelor adipoase şi să stabilească dacă a trecut suficient timp de la naştere pentru a putea efectua  procedura chirurgicală. Cei mai mulţi chirurgi plasticieni recomandă o perioadă de recuperare după naştere de aproximativ 6 luni, însă durata poate varia.

Lipoaspiraţia este o procedură chirurgicală ce presupune realizarea unor incizii foarte mici, de câţiva milimetri, prin care se introduc nişte instrumente lungi, denumite canule. Canulele sunt conectate la un sistem de vid cu ajutorul căruia se aspiră grăsimea. Înainte de efectuarea procedurii de extracţie se infiltrează o soluţie care ajută la dizlocarea cu uşurinţă a grăsimii aflate între piele şi muşchi.

În urma operaţiei chirurgicale pot apărea senzaţii de discomfort în zona operată, umflarea acestei zone, vânătăi. Este necesar ca proaspăta mămică să aibă în considerare şi perioada de recuperare, care poate fi între 1 şi 6 zile, în funcţie de suprafaţa tratată.

Pentru menţinerea rezultatelor o perioadă cât mai îndelungată, pacienta trebuie să adopte un regim de viaţă sănătos, care să includă atât mişcarea fizică regulată, cât şi hrana sănătoasă. Beneficiile unei liposucţii sunt, în special în cazul femeilor care şi-au pierdut silueta ideală în urma unei sarcini, atât de ordin fizic, cât şi psihologic, îmbunătăţind toate aspectele vieţii  acestora. 

Preţul unei lipoaspiraţii care cuprinde zona abdominală şi talia este cuprins între 1400 – 1800 de euro. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”