Machiaj de primăvară: piele fresh, culoare pe buze, ochi conturaţi!

Vrei să ştii ce tip de machiaj se poartă în sezonul care tocmai a început?
  • Publicat:
Machiaj de primăvară: piele fresh, culoare pe buze, ochi conturaţi!

Vrei să ştii ce tip de machiaj se poartă în sezonul care tocmai a început?

Specialiştii recomandă piele fresh, naturală, culoare pe buze şi ochi conturaţi.

Am ales trei machiaje simple cu care nu vei da greş în această primăvară, trei machiaje care pun în evidenţă frumuseţea naturală cu care eşti înzestrată.

Mirela Vescan, make-up artist Rimmel, mi-a povestit, pe scurt despre trendurile de primăvară. Am înţeles cât de important este să avem o piele impecabilă, hidratată, sănătoasă pe care să o punem în valoare cu fondul de ten potrivit şi cu un machiaj care să ne evidenţieze trăsăturile.

Pentru a realiza un machiaj care să ni se potrivească este foarte important să alegem nuanţele care sunt în armonie cu nuanţa părului, a ochilor şi a tenului: “corai pentru roşcate, bej piersică pentru blonde sau şatene şi un roz rece pentru brunete”, a recomandat Mirela Vescan.

Trendurile acestei primăveri aduc în prim-plan, pe rând, fie pielea, fie buzele, fie ochii puternic conturaţi. Dacă alegem un make-up care are ca piesă centrală buzele pe care vrem să aplicăm un ruj roşu, sexy, este nevoie de un fond de ten cu putere mare de acoperire, care să fie hidratant, dar rezistent şi care să complimenteze roşul.

“Neapărat avem nevoie de un machiaj natural, în nuanţe de bej, atunci când buzele sunt roşii”, a completat make-up artistul. Iar dacă alegem ochii ca trăsătură ce va fi evidenţiată, cat eyes-ul este în continuare pe podiumuri, deci nu vom da greş cu o asemenea alegere.

Alberta Ferreti – College Girl Look

După un fond de ten translucid, fardul de obraz este aplicat central, în armonie cu nuanţa părului, a ochilor şi a tenului, corai pentru roşcate, bej piersică pentru blonde sau şatene şi un roz rece pentru brunete.

Machiajul ochilor este simplu, se aplică pe pleoape mai întâi fardurile deschise la culoare, nuanţe de galben, bej polen şi umbre brune.

Centrul de greutate al machiajui este pus pe colţul extern al ochilor, iar rujul tip gloss este translucid, luminos.

Carolina Herrera – Simplu şi sofisticat

Este nevoie de un fond de ten cu putere mare de acoperire.

Fardul bej se aplică pe toată suprafaţa pleoapelor superioare şi se estompează spre arcade.

Pe pleoapa inferioară, se aplică tot un bej ales cu un ton mai deschis faţă de cel aplicat pe pleoapa de sus.

Rujul vedetă e modern, sexy, deci roşu şi este fixat cu un pigment lucios pe contur pentru a se crea un efect optic de volum al buzelor.

Diane von Furstenberg – Cat eyes

Ochii se conturează la baza genelor cu un creion negru care se fixează cu un fard negru mat. În primă fază, se obţine un efect specific de “ochelari”.

Apoi, cu un fard negru satinat se fardează pleopele superioare mobile şi inferioare fixe astfel încât umbrele să se întâlnească în colţul extern al ochilor.

Se va estompa foarte bine fardul negru, pentru a nu exista discontinuităţi dure de culoare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân