Măşti de faţă pentru ten gras şi sensibil

Paşii unei îngrijiri corecte includ în mod constant masca de faţă, aceasta este foarte importantă şi nu ar trebui să treacă nici o săptămână în care să nu îţi hrăneşti intens tenul, susţin experţii în frumuseţe. În ceea ce priveşte etapele îngrijirii tenului, e recomandat să acorzi timp suficient măştii de faţă.
  • Publicat:
Măşti de faţă pentru ten gras şi sensibil

Paşii unei îngrijiri corecte includ în mod constant masca de faţă, aceasta este foarte importantă şi nu ar trebui să treacă nici o săptămână în care să nu îţi hrăneşti intens tenul, susţin experţii în frumuseţe. În ceea ce priveşte etapele îngrijirii tenului, e recomandat să acorzi timp suficient măştii de faţă.

O îngrijire atentă şi corectă a tenului include şi masca de faţă. Rolul acesteia este de a elibera pielea feţei de toxinele acumulate în profunzine şi de a stabiliza tratamentele pe care urmează să le folosim în următoarele zile, susţine Dana Ciobotar, creator de cosmetice naturale, (lebonton.ro). Şi în cazul tenului. Paşii zilnici de curăţare şi hidratare sunt esenţiali, dar fără curăţarea profundă, periodică, eforturile noastre vor fi aproape invizibile. Ca şi în cazul rutinei de întreţinere, unde căutăm şi aplicăm produse potrivite problemelor noastre, şi masca se poate adapta tenului, vârstei, anotimpului sau unui eveniment anume. Strecoară în programul încărcat şi un timp pentru un mic răsfăţ facial. O dată pe săptămână este şi rândul tău să îţi acorzi câteva minute pentru a-ţi oferi un plus de îngrijire şi, cu siguranţă, cei din jur vor aprecia efectele acestor câtorva minute pe care ţi le acorzi.

Începe cu o curăţare mai atentă, curăţă bine pielea feţei şi a gâtului cu un produs ale cărui ingrediente le poţi pronunţa şi ai o idee despre provenienţa lor, de preferat un produs 100% natural, fără conservanţi sau chimicale, recomandă Dana Ciobotar, creator de cosmetice naturale. Evită produsele pe bază de alcool, parabeni, silicon. Chiar dacă ai impresia că îşi fac treaba bine, totuşi acestea vor încărca pielea cu toxine si nu ai nevoie de ele. Pasul următor: nu contează cât de bine consideri că ai curăţat faţa de urme de machiaj, urme ale poluării sau alţi factori externi, nu omite loţiunea tonică. Acesta are un rol important în demersul pentru o piele curată, sănătoasă şi strălucitoare. De asemenea, încearcă variante ale produselor fără alcool, acestea vor arde pielea feţei şi, în timp, va căpăta un aspect de hârtie creponată. E momentul ideal pentru a aplica masca pe care ai cumpărat-o sau ai preparat-o. Poţi să îţi creezi o mască personalizată. Iată câteva variante pe care le poţi testa acasă:

Dacă ai tenul gras ar fi oportun să îţi prepari o mască în care să incluzi argilă verde, pentru că această consistenţă de lut va absorbi excesul de grăsime de la suprafaţa pielii, dar şi din profunzime. Pudra de argilă se potriveşte de minune cu suc de fructe zdrobite şi strecurate (afine, coacăze, măr, caisă, morcov) sau iaurt obţinut din lapte de vacă, nu lapte praf. E uşor de combinat şi poţi folosi fructe autohtone şi de sezon.

Dacă ai tenul sensibil sau matur încearcă o mască cu totul specială: foloseşte o lingură de pulpă de gutuie, o lingură de avocado pasat, ulei de măsline, miere şi câteva picături din uleiul esenţial preferat.

Indiferent de tipul de piele pe care îl ai, ambele măşti au rolul de a-ţi oferi hidratare, menţinerea unui nivel optim de apă în piele, elasticitate, calmare şi protecţie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
La ce sunt bune cojile de portocală?
La ce sunt bune cojile de portocală?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”