Modeleaza-ti corpul asa cum vrei tu!

Putine femei sunt multumite de felul in care arata.
  • Publicat:
Modeleaza-ti corpul asa cum vrei tu!
Modeleaza-ti corpul asa cum vrei tu!

Putine femei sunt total multumite de felul in care arata. Chiar si atunci cand nu exista kilograme in plus, repartizarea acestora le poate face pe femei sa para mai solide decat sunt. O parte din vina apartine naturii. Femeile au din nastere ceea ce se numeste conformatie ginoida, grasimile se acumuleaza mai ales pe coapse, solduri si abdomen.

Astazi, orice tratament corporal incepe cu evaluarea starii de sanatate a persoanei respective pentru ca acumularile de grasime au cauze diverse: dezechilibre hormonale date de stres, sedentarism, alimentatie dezechilibrata care se adauga predispozitiei genetice. Astfel, tratamentele pot fi individulizate in functie de problemele de sanatate ale fiecarei femei.

Masajul reflexogen se aplica unor zone foarte incarcate in terminatii nervoase si in felul asta se stimuleaza aceste terminatii nervoase care au corespondent in organism, la nivelul diverselor organe. Prin reflexoterapie se poate obtine o imbunatatire a starii de bine a organsimului, se poate regla organismul din punct de vedere endocrin, metabolic, din punct de vedere al starii somn-veghe, se pot trata insomniile, iar stresul poate sa dispara sau se poate tine in frau de catre persoana careia i se face reflexoterapie. Masajul reflexogen poate inhiba si centrul foamei, dar in orice tratament esentiala este mentinerea starii generale de sanatate.

Specialistii au constatat ca persoanele sanatoase scapa mai usor de grasimile acumulate in timp, mai ales daca fac si masaj in zonele afectate. Se cunoaste ca atunci cand urmam o cura de slabire intensa, mai ales daca avem peste 30, 35 de ani, pielea nu mai are aceeasi tonicitate si de obicei exista probleme cand trebuie sa revina la un volum mai scazut.

Solutia este masajul endermologic care este facut de un aparat cu ajutorul caruia se poate regla intensitatea masajului, se pot accesa straturile profunde de grasime dar si cele superficiale care formeaza celulita.

Dieta nu este nici ea de neglijat, dar trebuie recomandata de nutritionist si trebuie respectata pe termen lung. Nu este doar un regim temporar luat dintr-o revista, ci inseamna principii sanatoase de alimentatie si hidratare insotite de exercitie fizice facute regulat.

Slabirea trebuie sa se faca treptat si nu dintr-o data pentru a da organismului ragaz sa se adapteze la noul volum, sa se obisnuiasca cu un nou regim de alimentatie si de viata. Exercitiile la salile de fitness trebuie facute cu moderatie pentru ca excesul duce la cresterea masei musculare care este foarte greu de eliminat.

Citeste si Scapa de celulita si piele flasca fara durere!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Epilatul poate fi o placere
Epilatul poate fi o placere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”