Nu lăsa ridurile să-şi facă de cap!

Arămie, numai bună de purtat fără fond de ten. Cam aşa s-a prezentat pielea mea toată vara, după nişte sesiuni de bronzare pe malul Mării Egee şi în Vama Veche. Mi-a plăcut până când a venit ziua Z, cea a oglindirii într-o seară de septembrie când am descoperit că ridurile îşi cam fac de cap, iar textura pielii îşi cam pierde din catifelare.
  • Publicat:
Nu lăsa ridurile să-şi facă de cap!

Arămie, numai bună de purtat fără fond de ten. Cam aşa s-a prezentat pielea mea toată vara, după nişte sesiuni de bronzare pe malul Mării Egee şi în Vama Veche. Mi-a plăcut până când a venit ziua Z, cea a oglindirii într-o seară de septembrie când am descoperit că ridurile îşi cam fac de cap, iar textura pielii îşi cam pierde din catifelare.


Aşadar era momentul ideal să acţionez! Ce-i drept, am fost atentă toată vara şi am folosit din belşug creme, geluri şi demachiant cu extracte de aloe vera, campioană la capitolul “calmare şi regenerare” a pielii. Dar chiar şi aşa în lupta soare vs aloe vera vs vârstă, s-au cam aliat soarele cu trecerea timpului şi au câştigat mici victorii, materializate în riduri fine şi semne de deshidratare. Aşa că m-am pus pe treabă şi am umblat întâi la stilul de viaţă. Am intensificat sportul şi nu m-am abătut nici o clipă de la programul zilnic de 30 de minute: accelerarea circulaţiei şi combaterea stresului prin mişcare au drept efect şi îmbunătăţirea calităţii pielii.

Am exersat în timpul orelor de Pilates respiraţia profundă, care lucrează în favoarea pielii  şi m-am concentrat pe bunătăţile toamnei: vinete, ardei kapia şi multe mere, mulţi struguri, multe prune. Am avut grijă să nu-mi lipsească nici peştele, ouăle, iaurtul şi nucile. Şi am încercat să adorm înainte de ora 10 pentru a câştiga acele momente ideale de regenerare a organismului pe timp de noapte.
Un cocteil de terapii

Încet, încet, pielea mea începe să-şi revină după vară, ce-i drept ajutată şi de un complex de terapii care a debutat cu o şedinţă de mezolifting. “Mezoliftingul va introduce în piele, cu ace extrem de fine, nedureroase, folosind un pistolet, un cocteil care conţine acid hialuronic pentru terapie, vitamine, vitaminele pielii, vitamina C care este reputată că regenerează colagenul, elastina şi în acelaşi timp dă strălucire şi albeşte, vitamina A, vitamina E. Cocteilul conţine şi o serie de extracte de plante din munţii himalaieni care au efect de regenerare atât a epiteliului superficial, cât şi a structurii colagenice, de acid hialuronic şi a fibrei elastice, adică a substanţei fundamentale din profunzime”, mi-a explicat procedura prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Revigorarea tenului a continuat cu un complex de terapii marca Ida Spa, care a inclus un peeling cu ananas şi papaia, un masaj cu capsule cu ulei esenţial de trandafir şi jojoba, o mască hidratantă cu miere, echinacea, ginseng, laminaria, citrice, jojoba, accacia, ulei de bergamotă şi serum de strălucire cu oligoelemente şi mică. Iar totul a culminat cu o şedinţă de BBL (Broad band light), terapia care stimulează exprimarea genelor tinereţii. “În acest moment, BBL este cea mai puternică şi eficientă unealtă pentru a încetini îmbătrânirea şi întoarce în timp pielea lezată de soare: reduce petele de bătrâneţe, creşte fermitatea pielii şi reduce laxitatea, diminuează aspectul de linii fine”, explică dr. Andreea Iftimie, medic estetician efectul terapiei puse la punct de un medic dermatolog din Beverly Hills. Aştept acum efectele programului pe care îl stropesc zilnic din belşug cu cel puţin 2 litri de apă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”