O femeie fără parfum nu are viitor – Cum îţi alegi parfumul

Aşa susţinea Coco Chanel... Când se îmbrăca, o pulverizare de parfum sublinia înşiruirea fiecărui veşmânt. Nu încape îndoială că şi un orb ar fi putut să o urmeze cu uşurinţă de la apartamentul ei la atelierul din strada Cambon.
  • Publicat:
O femeie fără parfum nu are viitor – Cum îţi alegi parfumul

Aşa susţinea Coco Chanel… Când se îmbrăca, o pulverizare de parfum sublinia înşiruirea fiecărui veşmânt.

Nu încape îndoială că şi un orb ar fi putut să o urmeze cu uşurinţă de la apartamentul ei la atelierul din strada Cambon.

Nu am ambiţia să îţi sugerez un anume parfum: numeroase şi ilustre case propun minunate creaţii.

Fiecare dintre noi, femeile, ar trebui să alegem în funcţie de gusturile proprii şi de misteroasele reacţii pe care le va produce întâlnirea pielii noastre cu parfumul respectiv.

Parfumurile bune sunt foarte scumpe, dar talentul maeştrilor creatori de parfumuri – „nasurile” – dă naştere unor preţioase miresme. Unele case mai puţin cunoscute propun parfumuri „uşoare” şi ieftine, însă puterea de seducţie a acestora este adeseori limitată.

Fereşte-te de mirosuri prea uşoare, care nu vor dura decât câteva ore. În loc să pulverizezi litri întregi dintr-o apă de toaletă ieftină, este de preferat să foloseşti o picătură dintr-o apă de parfum de bună calitate.

De la parfum la apa de toaletă

Parfumul reprezintă într-adevăr caracterul unei arome. Concentrată, indispensabilă, aceasta îşi va dezvălui toate componentele şi nuanţele în modul cel mai durabil şi mai echilibrat cu putinţă.

Parfumul se aplică prin mici tuşeuri pe punctele pulsatile şi în anumite puncte strategice: în spatele urechii, la baza părului, între sâni, pe interiorul încheieturii mâinii, în scobitura genunchiului.

Concentraţia sa nu-l face să fie, aşadar, sortit numai parfumării hainelor. Apa de parfum, mai puţin puternică decât extractul, este cu toate acestea de două ori mai concentrată decât apa de toaletă. Aceasta din urmă, mai uşoară, dezvoltă mai multe note de început decât note de fond, însă preţul său, mai accesibil, justifică un consum mai mare.

Apa de parfum şi apa de toaletă îţi parfumează corpul, părul şi hainele: doar anumite textile extrem de delicate sunt „rebele” acestor parfumuri.

Alegerea unui parfum

Dacă poţi aprecia cu uşurinţă calităţile unui parfum cu ajutorul unui tester, atunci când vrei să-l cumperi trebuie neapărat să-l încerci pe piele: amestecul dintre mirosul pielii tale şi cel al unui parfum poate da rezultate surprinzătoare.

La contactul cu diverse tipuri de piele, anumite parfumuri evocă un miros dezagreabil de săpun sau de detergent. Parfumează-ţi încheietura mâinii, pe interior, şi lasă-i chimiei timpul să acţioneze: vor fi necesare mai mult de 10 minute pentru a putea percepe ansamblul aromelor şi armonia corpului tău cu acestea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
5 reguli pentru un păr sănătos
5 reguli pentru un păr sănătos
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”