Piele uscată, cu riduri şi aspect obosit? Iată ce greşeli faci

Modul în care te speli pe faţă, machiajul pe care îl foloseşti, dar şi ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obţinute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire
  • Publicat:
Piele uscată, cu riduri şi aspect obosit? Iată ce greşeli faci

Oricât de mult te străduieşti să îţi răsfeţi pielea cu cele mai bune produse de îngrijire, există câteva obiceiuri zilnice care îşi pun din plin amprenta asupra frumuseţii şi sănătăţii pielii tale!

„Modul în care te speli pe faţă, machiajul pe care îl foloseşti, dar şi ceea ce mănânci sau faci zi de zi pot anula efectele pozitive obţinute prin diferite tratamente sau produse de îngrijire”., declară expertul în chirurgie estetică Silvia Stănculescu-Vasalos.

Iată opt sfaturi pe care ti le ofera chirurgul estetician Silvia Stănculescu-Vasalos, medic în cadrul clinicii Metamorphosis Center:

1. Bea mai puţină cafea pentru că unul din principalii vinovaţi pentru uscarea pielii şi înmulţirea ridurilor este cofeina! Încearcă să te hidratezi foarte bine astfel încât să atenuezi aceste efecte asupra pielii, mai ales dacă nu poţi renunţa la cafea.

2. Evită duşurile lungi şi fierbinţi, chiar dacă aste ne dorim toti după o zi grea de muncă şi nu uita că apa la temperaturi ridicate distruge primul strat al epidermei şi înlătură uleiurile naturale produse de piele, determinând uscarea in exces.

3. Încearcă să dormi suficient! Somnul ajută la regenerarea celulelor şi dacă vrei ca pielea ta să nu aibă un aspect obosit şi tern, acordă atenţia cuvenită orelor de somn.

4. Nu sări peste mesele principale ale zilei pentru că acest lucru duce la îmbătrânirea mai rapidă a pielii. Include zilnic în alimentaţia ta surse de vitamina C (citrice), E (avocado), A (cartofi dulci) care ajută pielea să se refacă. De asemenea, redu cantitatea de sodiu din alimentaţie, deoarece acesta absoarbe umezeală din piele, lăsând-o uscată şi fără viaţă.

5. Nu exagera cu scruburile şi exfolierea! Dacă apelezi la această metodă de îndepărtare a celulelor moarte mai mult de o data pe săptămâna asta înseamnă că accepti să îţi agresezi pielea de bună voie şi să contribui la degradarea ei. Repetată prea des această procedură nu face altceva decât să intensifice producţia de sebum şi apariţia coşurilor.

6. Nu te epila cu ceară pe faţă! Mustaţa şi excesul de păr facial sunt într-adevăr inestetice, însă această metodă este prea agresivă pentru pielea de la nivelul tenului, care e cu mult mai sensibilă decât cea de pe corp. În timp, vei observa cum ridurile şi semnele de îmbătrânire a pielii vor fi evidente mult mai repede pentru că epilarea cu ceară este agresivă şi poate traumatiza foliculii, rămânând cicatrici foarte greu de tratat.

7. Nu folosi perii de machiaj murdare! Chiar dacă nu te machiezi zilnic, obişnuieşte-te să speli o data la câteva zile sau înainte de folosire periile de aplicare a machiajului şi buretele pentru fond de ten. Altfel, rişti să creezi un mediu propice pentru bacterii şi te vei întreba de ce tenul tău a devenit problematic.

8. Demachiază-te zilnic! Chiar şi în lipsa machiajului tenul tinde să acumuleze impurităţi care trebuie curăţate atent pentru a regenera celulele şi a păstra un aspect sănătos şi luminos al tenului. După ce te demachiezi, spălarea feţei cu apa este obligatorie, pentru că ajută la curăţarea în profunzime a pielii şi la revigorarea ei oferindu-i un aspect fresh.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Provocările vârstei de 30 de ani
Provocările vârstei de 30 de ani
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”