Remodelează-ţi corpul după naştere: sâni fermi, picioare uşoare, vergeturi şi celulită atenuate

Perioada sarcinii poate fi bulversantă pentru o femeie... I se schimbă obiceiurile, viaţa de cuplu, felul de a fi, dar mai ales, în cele 9 luni, corpul i se transformă. Însă silueta zveltă poate fi redobândită printr-un program complet bazat pe exerciţii, dietă şi îngrijire atentă.
  • Publicat:
Remodelează-ţi corpul după naştere: sâni fermi, picioare uşoare, vergeturi şi celulită atenuate

Perioada sarcinii poate fi bulversantă pentru o femeie… I se schimbă obiceiurile, viaţa de cuplu, felul de a fi, dar mai ales, în cele 9 luni, corpul i se transformă.

Însă silueta zveltă poate fi redobândită printr-un program complet bazat pe exerciţii, dietă şi îngrijire atentă.

Răsfaţă-ţi decolteul

După naştere, dacă nu alăptezi, sânii se micşorează brusc din cauza opririi lactaţiei. Dacă, din contră, alăptezi, vor creşte în volum şi se vor micşora când nu mai alăptezi. Or, această parte a corpului lipsită de muşchi suportă greu variaţiile de greutate.

Ţesuturile şi fibrele care susţin glandele mamare sunt fragile. Aceste modificări vor avea consecinţe importante asupra esteticii şi echilibrului sânilor, care fără îndoială nu vor mai fi vreodată aceiaşi. Şi totuşi, alăptatul nu deteriorează pieptul. Dimpotrivă, îi va permite să-şi reia treptat dimensiunea de dinaintea sarcinii şi va limita astfel efectele negative. Evită regimurile seci, dar şi medicamentele pentru oprirea lactaţiei după naştere sau în primele luni după înţărcare.

Tips-uri tonifiere sâni:

  • În afara exerciţiilor pentru tonifierea pieptului, masează-ţi sânii dimineaţa şi seara cu creme speciale. Dacă alăptezi, ai grijă să nu aplici aceste produse chiar înainte de a alăpta şi evită regiunea areolei şi a mamelonului.
  • Poartă un sutien solid.
  • Încearcă să stai dreaptă, cu umerii degajaţi, pentru ca sânii să-şi reia poziţia iniţială.
  • Remediul natural al duşului rece pe piept rămâne valabil.
  • Preţul pentru un piept superb: înotul, mai ales stilul craul pe spate.

Picioare fine şi uşoare

După ce ai purtat greutatea bebeluşului timp de 9 luni, picioarele tale au mare nevoie de recuperare. Ele îşi vor redobândi forţa musculară şi buna funcţionare articulară pe măsură ce te apropi de greutatea iniţială. Adesea dilatate, venele pot provoca edeme şi îţi pot da o senzaţie de picioare grele. Aceste fenomene se vor diminua treptat şi vei avea probabil surpriza plăcută de a constata o subţiere a pulpelor.

Problemele circulatorii sunt normale. Corpul nu mai trebuie să furnizeze cantitatea suplimentară de sânge necesară uterului şi bebeluşului. Celulele excedentare n-au fost încă eliminate în timpul naşterii sau prin lohii, dar vor dispărea încetul cu încetul pentru a restabili un volum sangvinic normal.

Tips-uri picioare uşoare

  • Ridică picioarele când stai aşezată sau culcată.
  • Fă-ţi câteva masaje pe zi pentru a reface circulaţia sângelui.
  • Mergi pe jos în fiecare zi.
  • Evită tocurile înalte, şosetele prea strânse sau încălzirea prin pardoseală, care afectează circulaţia sângelui.

Atenuarea vergeturilor

Vergeturile rezultă din ruptura fibrelor elastice ale dermei sub efectul unei întinderi sau al unei modificări hormonale. În săptămânile de după naştere, sunt vizibile mai ales sub formă de urme dezagreabile violacee sau roşietice. Aflate de obicei pe partea inferioară a sânilor, pe şolduri, coapse şi adesea în formă de raze în jurul buricului, vor dispărea parţial dacă te-ai hidratat bine în timpul sarcinii.

În funcţie de calitatea şi textura pielii, se vor estompa de-a lungul săptămânilor pentru a forma linii fine, albe. Cât despre linia neagră de pe burtă, ea nu este o vergetură, ci o pigmentare aparte care dispare după 3 luni, poate un an. Deşi nu există un remediu miraculos pentru vergeturi, ele pot fi totuşi estompate.

Tips-uri vergeturi estompate

  • Tratamentele medicamentoase cu vitamina A acidă, însoţite de anumite produse, a căror eficienţă este de fapt relativă.
  • Tehnicile de netezire progresivă a pielii. Într-adevăr, fie că e vorba de peelinguri care îndepărtează inegalităţile de la suprafaţa pielii sau de jeturi de apă şi de alte microabraziuni, va fi nevoie de mai multe şedinţe pentru a obţine o ameliorare, din cauză că, odată cu pielea, sunt stimulate şi vergeturile. Vor fi prescrise creme pe bază de vitamina A acidă după fiecare şedinţă.
  • Masaje regulate cu creme sau uleiuri esenţiale speciale, care vor acţiona asupra tonicităţii pielii.

Combaterea celulitei

Celulita înseamnă micile pungi de grăsime aflate sub piele într-o reţea de compartimente etanşe pline cu apă, sare şi hormoni. De obicei se instalează la nivelul bazinului, al coapselor, al genunchilor şi al gleznelor. Cauzele principale ale celulitei sunt tulburările de circulaţie, dereglările nervoase şi dezechilibrele hormonale legate, printre altele, de sarcină.

Există şi cauze secundare care acţionează asupra circulaţiei, cum ar fi constipaţia, o digestie proastă sau poziţiile zilnice prea statice. Sunt necesare extragerea pungilor de grăsime şi evacuarea simultană a deşeurilor pentru a obţine un rezultat satisfăcător. Celulita poate fi combătută şi ameliorată printr-o îngrijire globală care să asocieze un stil de viaţă sănătos cu alimentaţia echilibrată şi exerciţiul fizic, pe de o parte, şi cu îngrijirile locale precum mezoterapia, liposucţia, masajul prin palpare/rulare, pe de altă parte.

Tips-uri combatere celulită

  • Un stil de viaţă sănătos: bea multă apă între mese, fă sport, evită excesul de sare şi grăsimi care favorizează retenţia de apă. Contrar a ceea ce se crede, chiar şi persoanele slabe au celulită.
  • Lupta împotriva surplusului de greutate, prima măsură de luat în seamă, cu un regim adaptat. Circulaţia venoasă, capilară sau limfatică deficitară trebuie tratată în acelaşi timp cu problemele hormonale. Aceste tratamente se prescriu fiecărei persoane în parte şi ameliorează în mod considerabil rezultatele tratamentelor locale.
  • O cură de creţuşcă, ananas, drojdie de struguri sau de garcinia sub formă de capsule pentru virtuţile lor depurative şi drenante. Bea de asemenea infuzii din cozi de cireşe, orthosiphon sau vulturică.
  • O cataplasmă cu brânză proaspătă de vaci, de aplicat direct pe coapse, acolo unde se află celulita. Acoperă cu o cârpă, lasă minimum o jumătate de oră, apoi clăteşte. Brânza de vaci curăţă ţesuturile.
  • Ulei anticelulitic: în 10 cl de ulei vegetal neutru, diluează 20 de picături de ulei esenţial de măghiran, 20 de picături de ulei esenţial de lămâie, 20 de picături de ulei esenţial de ienupăr şi 20 de picături de ulei esenţial de chiparos. Masează cu acest ulei zonele cu celulită, imediat după duş prin mişcări de rulare a pielii.

Sursă: „Frumoasă şi suplă după naştere”, www.humanitas.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Tunsorile la modă în acest sezon
Tunsorile la modă în acest sezon
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”