Scrub natural pentru corp: beneficii, reţete, când nu e bine să-l foloseşti

O metodă eco-friendly de a avea grijă de pielea noastră stă în spatele scruburilor naturale pentru corp, care au numeroase beneficii.
  • Publicat:
Scrub natural pentru corp: beneficii, reţete, când nu e bine să-l foloseşti

Multe femei au grijă de tenul, pielea sau părul lor, încercând tot felul de măşti şi produse care să ofere cele mai bune rezultate. Cu toate astea, nu toate scruburile sunt bune pentru piele şi mediul înconjurător. Unele dintre ele conţin chimicale dăunătoare, iar o metodă eco-friendly de a le folosi este aceea de a crea unul chiar acasă, cu alimentele pe care deja le ai în bucătărie şi care-ţi sunt la îndemână. Ingredientele sunt complet naturale, iar pentru a te bucura de beneficiile scrubului, evită să aplici produsul pe piele cu prea multă presiune.

Scrub natural pentru corp: beneficii

Dacă nu te numeri printre iubitorii de scruburi, atunci cu siguranţă pielea ta nu are parte de numeroasele beneficii ale acestora şi momente complete de răsfăţ, pe care multe alte produse de îngrijire nu le pot oferi. Poate te întrebi dacă acest proces este necesar. Ei bine, da! Atunci când pielea nu este exfoliată în mod obişnuit, te poţi confrunta cu pori înfundaţi care nu permit hidratarea în toate straturile pielii. Astfel, se creează la exterior un aspect neplăcut şi uscat. Pentru o piele sănătoasă şi catifelată, exfolierea este cheia, iar acest proces trebuie repetat de 2-4 ori pe săptămână.

Rejuvenează pielea şi-i oferă un aspect fresh. Prin utilizarea scrubului se îndepărtează celulele moarte şi impurităţile de pe corp, lăsând un aspect proaspăt, rejuvenat şi revitalizat.

Întinereşte pielea. Odată cu exfolierea celulelor moarte de pe corp cu produse obişnuite, se poate îndepărta şi strălucirea pielii, mai ales că durează undeva între 27 şi 30 de zile ca noi celule să se formeze pe stratul superior al pielii. Dacă foloseşti cu regularitate un scrub, vei ajuta pielea să capete un aspect vibrant şi tânăr.

Hidratează şi catifelează. În afara faptului că celulele moarte sunt îndepărtate în urma folosirii scrubului, acesta permite pielii să absoarbă mai uşor produsul, hidratând-o şi oferindu-i catifelarea de care are nevoie pentru un aspect sănătos.

Autobronzarea este mai eficientă. Tot mai multe persoane apelează la autobronzante pentru a evita riscul apariţiei cancerului de piele odată cu expunerea în exces la soare. Pentru a obţine un rezultat cât mai ”natural”, cel mai important pas înintea aplicării cremei autobronzante este exfolierea corpului cu un scrub delicat. Dacă sari peste acest pas, rişti să obţii un look nefinisat, cu pete, iar asta din cauza prezenţei celulelor moarte.

  • Reduce apariţia acneei pe gât, faţă sau spate;
  • Reduce apariţia punctelor negre sau a petelor de pigmentare din cauza înaintării în vârstă;
  • Minimizează porii;
  • Ajută la prevenirea creşterii firelor de păr sub piele şi face epilarea mai uşoară;
  • Reduce stresul.

Unul dintre avantajele pe care scruburile le oferă este acela că ne putem bucura de o gamă variată de ingrediente, ideale pentru tipul de piele sau rezultatul pe care vrei să-l obţii. De exemplu, în cazul în care te confrunţi cu erupţii sau probleme de piele, există ingrediente care nu irită şi nici nu inflamează pielea, fiind potrivite pentru cea sensibilă. Atunci când foloseşti un produs de exfoliere, aplică-l pe piele şi masează blând folosind întotdeauna mişcări circulare. Vei observa că pielea se va înroşi, dar nu va prezenta răni sau dureri.

Tipuri de scruburi pentru corp

În mod normal, un scrub pentru corp conţine particule de dimensiuni mai mari decât cel pentru faţă, unde pielea este mai delicată. Cele mai întâlnite ingrediente sunt sarea şi zahărul, iar produsele din comerţ pot conţine chimicale exfoliante precum alfa hidroxi acizi şi acid glicolic, un derivat din trestie de zahăr, care ajută la catifelarea pielii şi redobândirea fermităţii. De altfel, se mai poate folosi acidul salicilic, care ajută la ameliorarea petelor roşii sau a imperfecţiunilor. Dar pentru a evita folosirea acestor chimicale, poţi opta pentru ingrediente naturale precum ulei de măsline, miere, cafea măcinată, zahăr brut, cuişoare măcinate sau fulgi de ovăz.

Scrub natural pentru corp: când să nu îl foloseşti

Nu întotdeauna este bine să folosim scruburi pentru exfolierea pielii. De exemplu, dacă te confrunţi cu arsuri din cauza soarelui sau suferi de o afecţiune la nivelul pielii, ia o pauză de la acest ritual de îngrijire. Unele ingrediente pot irita pielea. De asemenea, ideal este să eviţi acest pas după epilare, mai ales dacă foloseşti un scrub ce conţine sare sau alte ingrediente chimice.

Scrub natural pentru corp: reţete

Scrub natural cu fulgi de ovăz şi zahăr brun. Unul dintre ingredientele care reduc apariţia pielii îmbătrânite este cofeina, care se regăseşte în cafea, dar în cazul în care te confrunţi cu o piele sensibilă, fulgii de ovăz pot înlocui cafeaua, oferind aceleaşi rezultate: exfoliază şi catifelează pielea. De asemenea, pentru un plus de hidratare, ai nevoie de uleiul de măsline, care ajută ca acest mix de ingrediente să fie aplicat cu uşurinţă pe corp.

Ai nevoie de:

  • 1/4 cană ulei de măsline;
  • 1/2 cană zahăr brun;
  • 1/2 cană fulgi de ovăz măcinaţi sau boabe măcinate de cafea

Mod de preparare: Combină ingredientele şi află că poţi păstra compoziţia obţinută timp de 4 săptămâni, într-un loc uscat. Înainte de folosire, udă pielea şi aplică produsul delicat, folosind mişcări circulare. Dacă ai o piele mult prea sensibilă, renunţă la zahărul din compoziţie. După acest proces, clăteşte cu apă călduţă.

 

Scrub natural cu banană şi zahăr brun. Bananele ajută la hidratare şi catifelare şi, în acelaşi timp, controlează cantitatea de uleiuri pe care corpul o elimină. Dacă te confrunţi cu o piele grasă în anumite zone ale corpului, precum piept sau spate, acest duo este ideal pentru a ameliora natural problemele.

Ai nevoie de:

  • 1 banană pisată;
  • 1 linguriţă de zahăr brun.

Mod de preparare: Amestecă ingredientele şi aplică produsul pe întregul corp. Lasă-l să acţioneze câteva minute, timp în care masezi delicat cu mişcări circulare. Clăteşte.

 

Scrub natural cu lămâie şi ulei de măsline. Iată unul dintre cele mai bune moduri de a curăţa pielea şi de a reduce excesul de sebum. Uleiul de măsline aduce un echilibru sucului de lămâie, astfel încât pielea să rămână curată, dar nu uscată. Acest duo stimulează şi ajută pielea cu tendinţă de îngrăşare şi menţine porii desfundaţi.

Ai nevoie de:

  • 1/4 cană ulei de măsline;
  • 3 căni de zahăr granulat;
  • sucul unei lămâi;

Mod de preparare: Prima oară combină uleiul şi zahărul, urmat de sucul de lămâie. Aplică pe piele cu mişcări circulare, iar apoi clăteşte.

 

Scrub natural cu ceai verde şi sare. Ceaiul verde vine la pachet cu numeroase beneficii, atât intern, cât şi extern. Acest ingredient se regăseşte în multe produse de îngrijire, inclusiv cremele anti-aging pentru ochi.

Ai nevoie de:

  • 3 linguriţe de sare Epsom (sare amară);
  • 3 linguriţe de praf de copt;
  • 1 pliculeţ de ceai verde;
  • 4 linguriţe de ulei de măsline, jojoba sau migdale.

Mod de preparare: Combină ingredientele şi aplică-le ca de obicei, folosind mişcări circulare, iar apoi clăteşte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”