Sportul NU tonifiază sânii! Sfaturi despre cum prevenim lăsarea sânilor de la chirurgul estetician Călin Doboş

Toate femeile şi-au pus cel puţin o dată întrebările: De ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport am sânii mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor?
  • Publicat:
Sportul NU tonifiază sânii! Sfaturi despre cum prevenim lăsarea sânilor de la chirurgul estetician Călin Doboş
Cuprins
  1.  
  2.  

Toate femeile şi-au pus cel puţin o dată întrebările: De ce se lasă sânii? Trebuie sau nu să port sutien? Dacă fac sport am sânii mai fermi? Ce trebuie să fac pentru a preveni lăsarea sânilor?

Pielea şi implicit sânii – pentru că sunt sunsţinuti de piele, se lasă din pricina gravitaţiei. În timp, pielea cedează, în unele cazuri mai devreme, în altele mai târziu. Toate aceste aspecte sunt condiţionate de calitatea pielii, unele femei au o piele mai rezistentă decât altele, de informaţia genetică, de mărimea sânilor deoarece cu cât sunt mai grei cu atât mai repede sunt atraşi de gravitate şi se lasă mai uşor şi nu în ultimul rând de sarcină, creşterea în greutate sau mărirea lor cu implant/injectare de grăsime care, ca urmare a creşterii în volum provoacă acelasi rezultat, lăsarea sânilor.

„Este un mit fals ideea că sânii sunt susţinuţi de ligamente şi că lăsarea lor nu este condiţionată de calitatea pielii. De fapt aceste ligamente sunt mult prea slabe, am putea spune rudimentare – adică nu au valoare de susţinere. Totodată lăsarea pielii nu poate fi influenţată de creme, sport sau tratamente cosmetice”, a explicat chirurgul estetician Călin Doboş.

„Multe românce nu poartă sutien pentru că există mitul fals cum că dacă porţi sutien pielea care susţine sânii se slăbeşte. Nimic mai fals decât asta. Sutienul trebuie purtat pentru că susţine, adică este antigravitaţional.”, a adăugat Călin Doboş.

Chiar şi în timpul nopţii este indicată o formă de contenţie a sânilor, desigur, una mai lejeră. În timpul zilei atunci când stăm în picioare, sânii tind să se lase spre buric, iar noaptea spre laterale.

Sutienul în cazul femeilor cu sâni voluminoşi ar trebui să fie sfânt şi purtat la plimbare, în casă, la shopping şi mai ales la sala de sport. Nici cele cu sânii mai mici nu sunt scutite de purtarea sutienului, însă respectarea „regulilor” nu este chiar atât de strictă. Însă, o sarcină poate să-i compromită şi pe aceştia, atunci când se măresc mult şi într-un timp relativ scurt. Evident că şi atunci când sânii au fost măriţi prin metode chirurgicale se impune o susţinere cât mai completă şi corectă a acestora.

„Un alt mit fals este acela că siliconul ridică sânii lăsaţi. Vă pot spune că acest lucru nu se întâmplă NICIODATĂ! Dacă discutăm despre un sân mic sau foarte mic, se schimbă situaţia în felul următor: prin umplerea pielii din jurul sânului acesta capătă un aspect plăcut şi uniform, dar privit cu atenţie se poate observa că şi acesta este uşor lăsat.

O dată ruptă fibra de rezistenţă a pielii, aceasta nu se mai reface niciodată şi drept urmare necesită o excizie a excesului de piele care atârnă sub areolă – adică cicatrici”, a mai explicat chirurgul estetician.

Cum putem preveni lăsarea sânilor!

Pentru a preveni lăsarea sânilor, trebui mai înainte de toate să purtăm sutien aproape tot timpul, deoarece gravitaţia este permanentă şi trebuie să o combatem cât mai mult posibil. Nu sunt recomandate sutienele cu sârmă pentru că strivesc sânul, fiind recomandate cele fără, dar şi acestea atunci când sunt purtate trebuie să susţină cât mai bine sânii.

O altă modalitate de prevenire este menţinerea unei greutăţi corporale constante de-a lungul vieţii şi luarea în greutate în mod echilibrat în sarcinii, bineînţeles sub îndrumarea medicului.

Evitarea expunerii la soare sau la razele UV este una dintre cele mai indicate modalităţi de menţinere a tonusului pielii. Aşa cum bine ştim, sânii sunt anexe ale pielii, deci o dată expuşi la soare în exces se vor usca, „cu alte cuvinte se atrofiază, se subţiază şi încep să atârne” şi să nu uităm că expunerea pielii la soare şi UV creşte riscul apariţiei cancerului.

„Îmbătrânirea sânilor şi a pielii ca urmare a expunerii la soare nu este progresivă ci bruscă. Ani de zile pot arăta bine şi brusc, uneori după sarcină, alteori după slăbire, alteori din senin, sânii (pielea) arată din ce în ce mai rău şi atunci e prea târziu. Foarte multe femei din România merg la solar, de exemplu, şi nu conştientizează faptul că mai târziu acest lucru poate avea repercursiuni grave. Toate aceste lucruri explică faptul de ce suntem pe primul loc în Europa la cancerul de sân”, explică specialistul Călin Doboş.

Cum influenţează sportul decolteul?

Sportul nu ajută la ridicarea sau „tonifirea” sânului. Este falsă concepţia cum că sânul este legat de muşchi, de fapt sânul este o anexă a pielii, acesta alunecă deasupra muşchiului şi asta se poate simţi ori de câte ori sânul este palpat.

Sportul în schimb creşte tonusul muşchilor, vascularizaţia şi oxigenarea organelor, dar nu creşte tonusul pielii. Sporul şi alimentaţia corespunzătoare duc la dispariţia grăsimii subcutanate şi astfel pielea vine în raport direct cu muşchiul şi creează senzaţia de piele tare.

„Ideea că pielea s-a tonifiat este o iluzie, o găselniţă comercială. Sportul este bun pentru a modela forma trupului şi în primul rând este SĂNĂTOS”, a conchis chirurgul estetician Călin Doboş.

Citeşte şi: HARTA MONDIALĂ A SÂNILOR. Unde trăiesc femeile cu bustul cel mai mare şi cum stă România la acest capitol?

Top terapii pentru sani superbi

Cum sa ai un decolteu apetisant

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân