Tunsori ideale pentru părul fin

Ai părul fin şi nu ştii cum să îl aranjezi? Iată ce soluţii ai la îndemână!
  • Publicat:
Tunsori ideale pentru părul fin

Chiar dacă nu are volumul pe care ţi l-ai dori, o tunsoare potrivită transformă complet modul în care se aşază părul fin.

Fii atentă la coafura pentru care optezi! Există modele şi modele. Unele pot accentua acest aspect, pe când altele pot face diferenţa.

“Recomand tunsoarea linie, care păstrează toată cantitatea de păr tăiată la acelaşi nivel vizual. Rezultatul? Mai mult păr. O altă soluţie? Graduarea, tehnica ce dă greutate părului, care va fi astfel mai greu, mai plin”, explică Bogdan Mirică, stilist Londa Professional.

Un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere când mergi la hairstylist?

”Optează pentru tunsori mai scurte, cu lungimea maximă până la umeri, deoarece părul fin este mai rar şi are o durată de creştere mai mică. Mai exact, creşte lent şi se usucă foarte uşor la vârfuri”, atrage atenţia expertul.

Cum îngrijeşti părul subţire

Cum ai grijă de părul fin şi subţire? Pe lângă tunsoarea potrivită, revizuieşte-ţi şi ritualul de îngrijire.

Alege un şampon special care să îl întărească şi să îl facă rezistent la rupere.  Proteinele din mătase, uleiul de avocado şi de migdale sau extractul de bambus se numără printre ingredientele care fortifică şuviţele, le oferă structură şi fac părul mai uşor de stilizat.

Totodată, există şi câteva trucuri de styling la care poţi apela pentru o coafură impecabilă.

”În primul rând, foloseşte un balsam light şi o spumă de păr asemănătoare, care să dea corpolenţă părului şi să nu îl încarce. Apoi usucă părul cu capul în jos. Dotează-te cu o perie plată pe care să o foloseşti contrar sensului de creştere al părului pentru a căpăta volum”, precizează Bogdan Mirică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân