Un ten curat cu peeling-ul laser, o metodă eficientă de exfoliere a pielii

Vă doriţi o piele mai catifelată, luminoasă şi mai atrăgătoare? Vă recomand peeling-ul laser de weekend - cea mai sănatoasă şi eficientă metodă de exfoliere a pielii!
  • Publicat:
Un ten curat cu peeling-ul laser, o metodă eficientă de exfoliere a pielii

Dr. Dana Miricioiu, medic specialist în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, fondatoarea clinicii Class MediSpa, ne-a povestit despre această intervenţie nonchirurgicală, peeling-ul laser de weekend, o metodă eficientă de exfoliere corectă a pielii pentru femeile ce doresc o piele mai catifelată, luminoasă şi mai atrăgătoare.

Aţi observat că tenul vostru este încărcat şi lipsit de strălucire, uneori prea uscat, alteori plin de sebuum? Eliberaţi-l de stratul de celule şi nu uitaţi să vă exfoliaţi corect pielea, astfel încât să nu o lăsaţi să se sufoce de celulele care, datorită poluanţilor, a ultravioletelor sau a dereglărilor hor-monale, nu sunt îndepărtate corect. Pielea nu se mai poate reînnoi normal, iar depozitele de celule moarte nu fac decât să vă încarce şi mai mult tenul.

Primul lucru pe care vă gândiţi să îl faceţi este să apelaţi la scrub-uri. Ştiaţi că s-a demonstrat că scrub-urile provoacă „zgârieturi” pe piele, care, în timp au efect nociv, fac pielea vulnerabilă? Chiar dacă imediat se observă o curăţire a pielii, în timp, aceste iritaţii neuniforme alterează stuctura tegumentului, provocând în timp pigmentarea ei şi chiar apariţia ridurilor!

Dr Dana Miricioiu
Dr. Dana Miricioiu

V-aţi gândit probabil şi la un peeling chimic… dar acesta este greu de controlat atunci când se aplică pe piele şi se realizează cu o substanţă chimică corozivă.

Iar daca auziţi cuvantul „laser” vă gândiţi că intervenţia este agresivă şi că pielea ar putea să sufere. Total greşit! Pentru ca laserul folosit în estetică este o lumină benefică, lipsită de aceste efecte secundare, având capacitatea de a regenera pielea.

Peelingul de weekend – MicroLaserPeel – este conceput special pentru a reface pielea: mai catifelată, luminoasă şi mai atrăgătoare

Peeling-ul de weekend conferă pielii un aspect catifelat şi luminos, prin îndepărtarea imperfecţiuni-lor cauzate de vârstă sau de un stil de viaţă activ. Peeling-ul laser superficial, denumit şi Micro Laser Peel, îndepărtează corect şi uniform acest strat de celule, redând pielii prospeţimea de care are nevoie.

Ce este MicroLaserPeel?

MicroLaserPeel este un peeling al stratului de la suprafaţa pielii, care, cu ajutorul fasciculelor laser ghidate de un scanner, poate îndepărta atat un strat epidermal minim, dar şi epidermul în totalitate (10-50 microni). Computerul care monitorizează această procedură selectează extrem de precis adâncimea şi puterea de penetrare a razei laser, îndepartând în mod uniform prin vaporizare stratul dorit, ceea ce nu se poate realiza prin nici o altă metoda de peeling.

Ridurile, cicatricile postop-eratorii sau cele care au apărut după acnee, keratozele sau problemele pigmentare sunt tratate cu succes prin MLP.

Cui i se adresează MicroLaserPeel?

Dacă doriţi un rezultat mai bun decât după o microdermabraziune sau după un peeling chimic şi aveţi la dispozitie un timp limitat pentru refacerea pielii, atunci MicroLaserPeel a fost conceput pentru voi.

Ce se întâmplă dupa peeling şi cât durează procesul de vindecare?

Pacienţii răspund diferit la peelingul laser. În general, cu cât pielea este mai sănătoasâ şi mai tânară, cu atât refacerea şi vindecarea după MLP au loc mai repede.

Roseaţa şi edematierea care apar după MLP (similar ca după o arsură solară) sunt cu atât mai intense cu cât peelingul este mai adânc. Înroşirea şi senzaţia de arsură solară sunt reacţii normale care apar după MLP şi care per-sistă în medie 12 ore. În afară de peelingul instantaneu făcut de raza laser prin vaporizarea com-puterizată a unui anumit strat din epiderm, căldura eliberată în piele are efecte benefice asupra refacerii şi regenerării colagenului.
Pielea înrosită se va transforma după 24-48 de ore în scuame foarte fine, care se vor îndepărta printr-o exfoliere delicată. Acesta constituie de fapt un al doilea peeling pe care MLP îl realizează în cadrul aceleiaşi intervenţii.

La ce să vă aştepaţi după MLP?

La scurt timp după MLP pielea ta va deveni mai moale, mai catifelată şi mai luminoasă, cu schimbări semnificative şi imediate ale texturii şi tonicităţii pielii.

Inainte si la patru zile dupa un MLP 50 microni
Inainte si la patru zile dupa un tratament MLP 50 microni

Câte MLP se pot face?

De obicei, procedura se poate repeta de 2-4 ori la un interval de 6-8 săptămâni între peeling-uri. Cu cât mai multe peeling-uri superficiale se aplică, cu atât se poate obţine o piele mai netedă şi mai catifelată. Mai mult, prin stimularea celulelor pielii, a vascularizaţiei şi a sintezei de colagen, intreţinerea ulterioară prin produse cosmetice este mult mai eficientă.

Ce recomandări trebuie să urmaţi după acest tratament estetic?

Este important ca ţesuturile tratate să rămână moi şi pliabile în decursul vindecării, de aceea, utilizarea unei creme speciale, pe care o veţi primi în cadrul tratamentului, este esentială pentru a nu lăsa pielea să se usuce.

Sunt interzise expunerile la soare, solar şi loţiunile autobronzante. Cremele cu factor de protectie SPF-30 sunt obligatorii dacă ieşirile în aer liber nu pot fi evitate.

În total sunt doar 2-3 zile de recuperare, având o piele roşiatică, dar pe care o puteţi acoperi cu make-up.

Faceţi periodic un peeling laser superficial, deoarece este cea mai eficientă şi sănătoasă metodă de exfoliere a pielii. Pielea voastră merită această îngrijire!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân