Machiajul care schimbă vieţi!

O nouă reclamă pentru produse cosmetice arată cum machiajul poate oferi putere şi încredere în sine, din perspectiva poveştile unor femei care se confruntă cu probleme de sănătate a pielii.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Machiajul care schimbă vieţi!

O nouă reclamă pentru produse cosmetice arată cum machiajul poate oferi putere şi încredere în sine, din perspectiva poveştile unor femei care se confruntă cu probleme de sănătate a pielii.

În două clipuri pentru o firmă de cosmetice create special pentru „camuflaj”, femei cu diferite afecţiuni ale pielii explică modalitatea în care folosesc machiajul pentru a apărea în faţa celorlalţi într-un fel autentic, nu ca un mijloc de a se ascunde, notează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Una dintre femei este o antrenoare de volei, Cheri Lindsay, care suferă de vitiligo, o condiţie care constă în depigmentarea pielii. Prin intermediul machiajului, „oamenii pot privi direct prin el şi să vadă cine sunt eu ca persoană”, explică ea. „M-a făcut puţin mai abordabilă”.

La începutul clipului, Cheri, filmată în prim-plan, pare să aibă un ten de culoare uniformă. După ce se prezintă, începe să se demachieze, scoţând la iveală o nuanţă mult mai deschisă a pielii feţei.

Afecţiunea sa a început să se manifeste în al doilea an de facultate, explică ea. „Mi s-a spus că expunerea la soare o face să se extindă mai repede. Totul a apărut în ultimii trei ani şi a fost şocant pentru mine la început…nu este chiar uşor să faci faţă la aşa ceva.”

Cheri continuă: „Când am făcut vitiligo, a trebuit să îmi pun câteva întrebări, prima fiind: Doare? Nu. E contagios? Nu. Şi pot să trăiesc cu asta şi să am succes? Sigur că da.”

Cheri explică în continuare că foloseşte machiajul nu pentru a-şi ascunde imperfecţiunile, dar ca să încurajeze oamenii să o vadă pentru cine e ea cu adevărat, în loc să facă presupuneri pe baza aparenţelor. „

În reclame apare şi modelul Cassandra Bankson, cunoscută pentru o serie de tutoriale de machiaj publicate pe YouTube. Aceasta îşi începărtează machiajul pentru a lăsa la vedere o piele afectată de acnee.

Tânăra de 21 de ani mărturiseşte cum a fost chinnuită de o acnee severă încă din clasa a treia, fiind adesea strigată de ceilalţi copii „o ciudăţenie a naturii” sau „exorcistul”.

„Când auzi lucruri de genul acesta în fiecare zi, devine foarte, foarte greu să te iubeşti pe tine”, explică modelul. „Obişnuiam să folosesc machiajul pentru a mă acoperi şi a ascunde cine sunt cu adevărat. Acum, îl folosesc ca să mă exprim şi să arăt lumii cine sunt cu adevărat.”

Cele două femei mai menţionează că numai când au descoperit produsele cosmetice pentru machiaj şi o pasiune în interior şi-au găsit cu adevărat un scop.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Spuneţi DA acestui medicament!
Spuneţi DA acestui medicament!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”