Pasta de dinţi te scapă de coşuri?

Există numeroase remedii casnice pentru afecţiunile pielii, printre cele mai frecvente numărându-se oţetul, zaţul de cafea, iodul, unguentul pentru hemoroizi , zahărul sarea şi...pasta de dinţi.Despre cel din urmă tratament naturist există părerea larg răspândită că ar trata ca prin miracol nesuferitele coşuri. Însă este susţinut acest beneficiu prin studii ştiinţifice?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pasta de dinţi te scapă de coşuri?

Există numeroase remedii casnice pentru afecţiunile pielii, printre cele mai frecvente numărându-se oţetul, zaţul de cafea, iodul, unguentul pentru hemoroizi , zahărul sarea şi…pasta de dinţi.

Despre cel din urmă tratament naturist există părerea larg răspândită că ar trata ca prin miracol nesuferitele coşuri. Însă este susţinut acest beneficiu prin studii ştiinţifice? Din păcate, nu, însă numeroase cercetări arată care sunt efectele mai puţin plăcute dacă pui pastă de dinţi pe faţă.

Dintre acestea, dermatita periorală – o dermatită facială papulopustuloasă şi eczematoasă cronică. Această problemă apare mai frecvent în rândul  femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, iar cauza se pare că ar fi tocmai folosirea pastei de dinţi pe post de cremă de noapte.

Un alt pericol al folosirii pastei de dinţi ca remediu împotriva acneei este alergia la diferite arome folosite în compoziţia acestora. Astfel de arome periculoase sunt balsamul de Peru şi aldehida cinamică – provoacă reacţii alergice.

Prin urmare, dacă ai probleme cu tenul, renunţă la ideea de a mai folosi pasta de dinţi şi apelează la un medic dermatolog, care îţi poate oferi cele mai bune recomandări.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Substanţele care pot creşte cu 80% riscul de avort
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar ar putea fi gata până în anul 2030