Buy yourself a new hair!

Parul cu extensii este superb, dar necesita ingrijire speciala
  • Publicat:
Buy  yourself a new hair!
Buy yourself a new hair!

Daca vrei ca parul tau sa arate ca intr-o reclama pentru sampon, atunci inarmeaza-te cu rabdare, curaj si o suma situata undeva intre 150 si 350 de dolari si da o fuga la un salon de coafura! Extensiile de par iti indeplinesc acest vis, iar schimbarea de look va fi evidenta. Pentru a putea „suporta” suvitele, parul natural trebuie sa aiba cel putin 10-12 cm lungime, astfel incat sa acopere legaturile dintre parul natural si cel artificial. Sa nu fie degradat, prea fin sau prea gras, pentru ca atunci extensiile se pot desface. Purtatoarea de extensii trebuie sa stie exact ce asteptari are de la aceasta procedura – doar lungime, doar volum sau ambele. Alege cu hair stylist-ul nuanta suvitelor si tipul de par – drept, ondulat sau chiar cret.

Durata si intretinere
Noul look se poate mentine intre 3 si 6 luni, dupa care extensiile se scot cu ajutorul unui cleste special, fara a afecta, teoretic, suvita naturala prinsa sub suvita artificiala si silicon, contrar opiniei generale conform careia extensiile distrug parul natural. Mai complicat este cu intretinerea. Extensiile necesita noi tehnici de ingrijire, pentru a evita distrugerea parului. Spalatul se face cel putin o data pe saptamana, obligatoriu la un salon de coafura, specializat in intretinerea extensiilor. Samponul este special, iar la sfarsit se aplica o masca pentru extensii. Cat despre vopsit, se prefera doar radacina, in ton cu nuantele extensiei si ale parului propriu. Cand se schimba radical culoarea parului, se schimba si extensiile. Despre decolorare, nici vorba! Nici pieptanatul nu mai este ce a fost! Pentru asta exista o perie speciala, foarte deasa. Se mai intampla si accidente pe parcursul acestor luni, suvitele pot cadea, siliconul mai cedeaza uneori, dar efectele nu sunt dramatice. Extensiile pierdute se pot reface fara probleme. Varfurile se pot scurta o data la o luna si se pot incerca felurite tunsori, bineinteles, evitand „dezvelirea” punctului de legatura.

CORNEL SARU SI FLORIN IORDACHE- sfatul hair stylist-ului
Daca recurgi la extensii, trebuie sa mergi o data pe saptamana la coafor pentru spalat si coafat, sa folosesti un sampon si o masca speciale, precum si un anumit tip de perie.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum sa nu te imbraci niciodata
Cum sa nu te imbraci niciodata
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân