Cum să alegi rochia de mireasă în funcţie de siluetă

Alina Filip, designerul în domeniu, propune rochii de mireasă care se potrivesc fiecărei siluete în parte.
  • Publicat:
Cum să alegi rochia de mireasă în funcţie de siluetă

În ziua nunţii, orice femeie îşi doreşte să arate impecabil şi să îşi surprindă invitaţii cu o ţinută fără cusur.

Din acest motiv, căutarea pentru rochia perfectă, care să pună în valoare silueta şi să ascundă micile defecte, devine de multe ori anevoioasă.

Fiecare femeie este unică, iar puţine dintre viitoarele mirese au o siluetă de model, pentru a li se potrivi orice tip de rochie.

Alina Filip, designerul în domeniu, propune rochii de mireasă care se potrivesc fiecărei siluete în parte. În showroom-ul său, fiecare viitoare mireasă primeşte consiliere chiar din partea designerului, pentru a face cea mai bună alegere.

Silueta clepsidră

Acest tip de siluetă este caracterizată de forme bine definite, cu o talie mică, iar bustul şi şoldurile similar proporţionate. Siluetele clepsidră sunt foarte senzuale, iar pe acest tip de corp se aşază bine aproape orice tip de rochie. Pentru femeile care vor să îşi etaleze formele, rochiile tip sirenă sunt cele mai potrivite, acestea accentuând talia şi şoldurile. Pentru a nu adăuga volum în zonele în care nu este necesar, nu alegeţi rochii cu volane şi multiple aplicaţii în zona bustului.

Silueta dreptunghiulară

Acest trup are umerii şi şoldurile de aceeaşi lăţime, însă nu are talia bine definită. În această categorie putem include şi silueta androgină. Pentru a adăuga un plus de feminitate, mireasa trebuie să aleagă o rochie cu extra-volum în zona şoldurilor sau a bustului. I se potriveşte atât rochia stil prinţesă, cât şi silueta empire, deoarece acestea nu accentuează linia şoldurilor.

Silueta în formă de triunghi sau pară

Femeile cu o astfel de siluetă au şoldurile mai late decât umerii, posterior generos, talia subţire şi sânii mici. În cazul viitoarelor mirese cu acest tip de siluetă, trebuie creat un echilibru între trunchi şi partea inferioară a corpului. Rochiile A-line sunt cele potrivite pentru această conformaţie deoarece pun talia în evidenţă, iar partea inferioară a trupului este ascunsă. De asemenea, acestor mirese li se potriveşte rochia stil prinţesă, însă trebuie să evite rochiile mulate.

Triunghiul inversat

Femeile cu trupul în formă de triunghi inversat au umerii mai laţi decât şoldurile. Rochiile care li se potrivesc adaugă volum în partea inferioară a corpului şi distrag atenţia de la lăţimea umerilor. Miresele care au această siluetă pot alege rochiile stil prinţesă, A-line sau rochia de bal. Este recomandat corsajul cu cât mai puţine ornamente, cu decolteu în formă de inimă sau decolteu adânc în V, cu bretele late sau halter. Nu li se potrivesc decolteurile bărcuţă şi gulerele înalte.

Silueta rotundă sau măr

Siluetă rotundă este caracterizată de un bust generos, umeri laţi şi talie nedefinită. Membrele sunt de regulă subţiri, iar şoldurile mai înguste decât umerii, astfel încât rochia de mireasă trebuie să mascheze trunchiul şi să pună în evidenţă sânii sau picioarele. Acestui tip de siluetă i se potriveşte croiala empire, care subţiază vizual trunchiul. De asemenea, indicată este şi siluetă A-line, care îndepărtează atenţia de la abdomen.

Miresele mignone

În cazul mireselor mai scunde trebuie să se creeze iluzia unor picioare mai lungi. Sunt indicate rochiile cu talia marcată mai sus decât cea naturală, deoarece acestea alungesc şi subţiază silueta în acelaşi timp. Rochiile tubulare sunt făcute să dea iluzia unei siluete prelungi. Materialul trebuie să fie drapat în linii verticale, care să cadă în falduri lungi. Tocurile sunt şi ele esenţiale, recomandate fiind încălţările de aceeaşi culoare cu rochia. Tot pentru alungirea vizuală, este recomandat un decolteu adânc în V, în cazul în care bustul permite acest lucru.

Indiferent de siluetă, pentru fiecare femeie există acea rochie perfectă. Alina Filip consideră că atunci când femeile ştiu care le sunt cele mai frumoase trăsături, cu puţin ajutor din partea unei persoane avizate, îşi vor găsi rochia ideală. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: