Fii atent ce culori porţi!

E o regulă, nu chiar o întâmplare, că anumite culori stârnesc admiraţie dacă sunt inspirat alese într-un anume context, susţin răspicat stiliştii. De exemplu, gri, bleumarin şi negru constituie opţiuni sigure pentru majoritatea bărbaţilor. Cum rămâne cu o culoare caldă, dar stridentă?
  • Publicat:
Fii atent ce culori porţi!

E o regulă, nu chiar o întâmplare, că anumite culori stârnesc admiraţie dacă sunt inspirat alese într-un anume context, susţin răspicat stiliştii. De exemplu, gri, bleumarin şi negru constituie opţiuni sigure pentru majoritatea bărbaţilor. Cum rămâne cu o culoare caldă, dar stridentă?

Stilul personal, dar şi culorile purtate îţi aduc în general un compliment şi nu respingere atunci când îţi faci apariţia. Ei bine, domnilor alegerea culorilor potrivite e o misiune încununată cu succes după câteva încercări, expuneri în public. O părere în plus este însă întotdeauna binevenită. Iubita, prietenii, chiar vânzătorii în magazinele de profil îţi pot da o sugestie. Atenţie! Anumite culori pot să emită semnale subliminale atât la job, cât şi în momentele romantice. Iată o analiză a culorilor propusă de Michael Flocker în „Metrosexualul. Ghid de stil pentru bărbatul modern” pentru maximum de impact. De la nuanţe personalizate, masculine la imperative!

Roşu – Considerată culoarea cea mai caldă, mai sexi şi mai pasională. La o întâlnire amoroasă e întotdeauna bine să porţi un accesoriu roşu, iar în situaţiile de afaceri, o cravată roşie poate semnala îndrăzneală şi încredere.

Albastru – Cea mai calmă dintre toate culorile, albastrul poate fi folosit pentru a sugera linişte şi deschidere. Albastru închis indică fermitate şi putere, în timp ce nuanţele mai deschise sunt percepute ca transmiţând prietenie.

Verde – Sunt puţini oamenii cărora le stă bine cu tonuri deschise de verde, dar cele mai închise pot fi o alternativă plăcută la prea mult albastru. O alegere comodă pentru situaţiile de fiecare zi.

Galben – Deşi e o culoare „caldă şi fericită”, celor mai mulţi bărbaţi le stă groaznic cu galben, aşa că ai grijă. Pentru cei cu ten mai întunecat e potrivit, ceilalţi să cântărească bine situaţia.

Violet – Culoare imperială, violetul e bun în doze mici. Uneori se potriveşte pentru cravată sau pentru dungile subţiri ale cămăşii, dar, în general, prea mult violet e pur şi simplu prea mult.

Portocaliu – O poveste riscantă. Puloverele în nuanţe spre ruginiu pot să le stea bine bărbaţilor bruneţi, dar portocaliul aprins e rareori o alegere bună, cu excepţia cazului în care eşti foarte bronzat.

Maro – Culoare terestră, masculină, de obicei îi prinde foarte bine pe majoritatea bărbaţilor, dar nuanţele de mijloc nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru cei cu piele foarte albă. Pentru maximum de impact, alege tonuri foarte închise, intense.

Gri – Nunanţele închise, de cărbune sunt excelente pentru pantaloni şi pulovere şi pot să stea foarte bine multor bărbaţi, însă nuanţele mai deschise îi pot face pe unii să pară spălăciţi şi şterşi. Dar se potrivesc cu orice altă culoare, aşa că sunt o alegere destul de sigură.

Negru – Marea armă de care nici un bărbat n-ar trebui să se lipsească, negrul exprimă putere, încredere şi un strop de pericol. Adecvat în aproape orice situaţie, este un imperativ în garderoba oricărui bărbat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân