Machiaj de toamnă: farduri în funcţie de culoarea ochilor

Iată care sunt paşii de la care nu trebuie să te abaţi dacă îţi doreşti un machiaj care să îţi scoată ochii în evidenţă.
  • Publicat:
Machiaj de toamnă: farduri în funcţie de culoarea ochilor

Indiferent de sezon, ochii ocupă un rol important în fizionomia feţei, aşa că au nevoie de o atenţie aparte şi un machiaj pe măsură. Toamna aduce cu sine şi o reinterpretare a look-ului perfect. De aceea, câteva schimbări sunt binevenite. Specialiştii Profihairshop îţi recomandă nuanţele ce nu ar trebui să lipsească din paleta ta de farduri, în funcţie de culoarea ochilor.

Machiaj pentru ochi căprui

Persoanele care au ochii căprui pot experimenta o gamă largă de culori, deoarece nuanţa le permite acest lucru. Însă, culorile care le avantajează cel mai mult sunt albastru (închis), verde şi auriu. O umbră de auriu va aduce căldură şi va scoate în evidenţă culoarea ochilor tăi. De asemenea, încearcă un amestec de verde şi auriu pentru a accentua nuanţa irisului.

Machiaj pentru ochi verzi

Dacă ai ochii verzi şi vrei să nu treci neobservată, ai nevoie de un machiaj pe bază de nuanţe pastelate, cu aspect mat şi strălucitor. Pentru ocaziile în care ieşi în oraş cu prietenii, îţi recomandăm să foloseşti în machiaj o umbră subtilă de roşu, dar în combinaţie cu argintiu. 

Machiaj pentru ochi albaştri

Când alegi o ţinută vestimentară, poţi opta pentru nuanţe luminoase de albastru regal, turcoaz, toate evidenţiind tonurile şi pigmenţii irisului. Dar, când vine vorba de machiajul ochilor, trebuie să mergi pe o selecţie mai caldă. Nuanţele care se potrivesc de minune ochilor albaştri sunt maro, auriu şi portocaliu.

Machiaj pentru ochi hazel (de culoarea alunei de pădure)

Ochii de culoare hazel sunt cei care au nuanţe de maro şi verde. În general, se modifică în funcţie de intensitatea luminii. De aceea, e indicat să mizezi pe nuanţe de verde şi maro, iar fardul să aibă un aspect mat, nu strălucitor. Nu trebuie să exagerezi cu machiajul, asta pentru a nu acoperi culoarea naturală a ochilor.

Ochii sunt primul lucru pe care o persoană îi observă la tine când te priveşte. Aşadar, alege un machiaj care să îi scoată în evidenţă, folosind întotdeauna produsele potrivite, fără a trece de linia care separă naturaleţea de exagerare.

Machiajul este destinat în primul rând femeilor cu pori mari. Aceştia pot fi situaţi deasupra întregii feţe sau concentraţi pe o anumită zonă facială, cum ar fi nasul, obrajii, bărbia sau fruntea. O rutină bună de îngrijire a pielii, inclusiv curăţarea, exfolierea, tonifierea şi hidratarea, este esenţială. De aceea, înainte de a încerca să acoperi zonele cu machiaj, e bine să îi acorzi pielii un tratament special. Cu toate acestea, chiar şi cu cea mai inteligentă îngrijire, porii pot părea totuşi vizibili, iar atunci apare în joc magia machiajului.


 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: